www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 19
12 aprilie 2007
topic: entorsa de genunchi
hemartroza, instabilitate
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 21
27 aprilie 2007
topic: avizare - control medical
investigatii I.N.M.S.
anteriorForum 22
1 mai 2007
topic: entorsa de genunchi
traumatism indirect genunchi
urmatorForum 23
8 mai 2007
topic: hernia de disc
hernie de disc L5 - S1
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1447
4 octombrie 2011
topic: entorsa de genunchi
leziune grefon LIA, menisc, condromalacie
Intreaba - Discuta -Raspunde
FORUM 22 - entorsa genunchi
Data: 1 mai 2007

Intrebare:

Domnule doctor, am 38 ani si locuiesc in confidential. Acum 10 zile am suferit un mic accident in timp ce jucam fotbal. Fara a avea loc contact fizic, am intins piciorul dupa o minge si am cazut pe genunchiul stang. Initial , pe moment am simtit o durere mare , mai apoi, durerea parea ca trece .Dupa aproximativ vreo 3 ore, durerea s-a amplificat, genunchiul a inceput sa se umfle, fara a se invineti, (pusesem si cateva comprese cu apa  pana la ora respectiva), si am pus o mesa elastica peste el, si am plecat cu o masina spre spitalul din confidential, la confidential nefiind sectie Ortopedie. Nu ma puteam lasa deloc in picior iar durerile se amplificau. La spital mi s-a facut radiografie, cu diagnostic de entorsa genunchi stang.
    Tot citind pe forum, despre problemele cu ligamentele, ce as dori sa va intreb, este, dac ar fi posibil ca si in cazul meu sa fie la fel?
    De atunci, stau linistit, ies doar cand trebuie afara, durerea a disparut de mult pot spune, genunchiul s-a desumflat, nu e vanat, doar ca la interiorul genunchiului, cand incerc sa indoi piciorul, parca iasa o proeminenta si atunci ma doare acolo. La fel cand incerc sa intind piciorul.
    Doctorul m-a pipait, pe ambele fete ale genunchiului odata, fara sa simt durere in partea exterioara, doar in cea interioara cum vi-am spus, si a spus ca dupa repaus de 14 zile o sa imi fac artoscopie caci probabil la spital aici , de rezonanta magnetica nu poate fi vorba. Credeti ca este necesara interventia , in urma a ceea ce vi-am relatat cu lux de amanunte?
    Ma ung in fiecare zi de 3-4 ori pe zona dureroasa cu Niflugel, si iau Aulin si Mydocalm. Este o interventie periculoasa sau dureroasa, artoscopia? Cu fizioterapie, daca se dovedeste ca sunt ligamentele ,nu se poate rezolva? E normal ca o intindere de ligamente, caci presupun ca ruptura nu poate fi, sa tina atata timp?
In speranta ca imi ve-ti da un sfat, va multumesc.
n.m.
Data: 3 mai 2007

Raspuns:

Stimate Domn
Din descrierea Dvs. totul pare sa fie in regula (mai putin necazul Dvs.!) - in ceea ce priveste diagnosticul si conduita terapeutica (tratamentul). De asemenea evolutia pare sa sustina diagnosticul.
In orice entorasa de genunchi - unul sau mai multe ligamente sufera! Dar gradul suferintei (a leziunii) este diferit de la caz la caz (uneori ligamentele doar se "intind" alteori apar rupturi mici, alteori ruptura este completa); de asemenea si vindecarea este diferita de la persoana la persoana - deci nu trebuie sa va ingrijorati doar citind diversele situatii prezentate pe acest forum!
Necesitatea interventiei o va stabili medicul Dvs. - dupa o noua examinare la sfarsitul perioada de repaus.
Artroscopia - in general - nu este foarte dureroasa si nici nu este o interventie periculoasa - riscurile existente (este totusi o interventie chirurgicala, necesita anestezie...) sunt minime si depind si de starea Dvs. de sanatate - pentru a afla exact situatia, discutati cu medicul Dvs.
Fizioterapia poate ameliora si ajuta la vindecarea mai rapida a leziunilor mici - elongatii ("intinderi") si micile rupturi; in cazul rupturilor totale sau a celor partiale dar care afecteaza stabilitatea articulatiei tratamentul este prin excelenta chirurgical. Fizioterapia poate fi indicata si post chirurgical - pentru a ajuta vindecarea.
Eu nu am intalnit leziuni de ligamente care sa se vindece mai repede de 45 zile! In cazul rupturilor totale, cu reconstructie chirurgicala - durata de vindecare poate depasi 1 an... dar deoarece nu stiu care este exact situatia Dvs., datele de mai sus sunt strict orientative.
Numai bine,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!


Comentarii:

Nu sunt comentarii


Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.
top
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top