FORUM Medicina Sportiva 2006:
Ce sport am voie sa practic?
Data: 14 decembrie 2017
Intrebare:
IRMN:
Deshidratari discale la nivel T12-L1, L5-S1, cu minima reducere a inaltimilor discurilor.
Hernie intraspoongioasa la nivelul platoului cerebral inferior T12, in portiunea posterioara.
Mici hernii intraspongioase la nivelul L2, L3 si platoul inferior T11.
Fara modificari de ax, curbura sau structura la nivelul coloanei lombare.
Discurile lombara nu depasesc marginile postero-laterale ale posturilor vertebralels nici un nivel.
Con meduar cu semnal si morfologie in limite normale, proiectat posterioar de T12-L1.
Concluzie - Fara conflicte disco-radiculare decelabile IRMN la nivelul coloanei lombare.
---Am avut un blocaj cu durere pana in calcai. Am scapat de ea in urma recuperarii ce a constat in Fizioterapie, Kineto si Masaj.
Insa, durerea in sold a ramas.
Ce sport am voie sa practic?
Ce pot face pt a ramane asa si nu a ajunge la operatie?
Va multumesc!!!
Data: 18 decembrie 2017
Raspuns:
Buna ziua,
In acest moment nu exista contraindicatii absolute pentru practicarea oricarei activitati sportive (de placere).
Menajarea sportiva in perioadele de accentuare a durerii, mentinerea unei musculaturi regionale suficiente (prin kinetoterapie), practicarea unui sport ajutator complementar (inot) pot reduce semnificativ episoadele dureroase datorate discopatiei si va tin la distanta de interventia chirurgicala.
Sanatate,
Comentarii:
Nu sunt comentarii
Adauga un comentariu la acest topic:
*Important! Comentariile sunt doar moderate (fara raspuns din partea moderatorului) de Dr Gabriel Panait;
deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);
Prin apasarea butonului de trimitere declarati ca ati citit si ati inteles
Termenii, conditiile si confidentialitatea pentru comentarii, incluse in Termenii si Conditiile MedicinaSportiva.Ro.