FORUM Medicina Sportiva 2005:
problema glezna picior stang
Data: 3 decembrie 2017
Intrebare:
Buna seara,
Ma numesc N. R-I, am 27 de ani, sunt din Pitesti si joc frecvent tenis de camp. De ceva timp ma tot supara o durere la nivelul maleolei laterale, durere asocitata si cu o usoara inflamatie. In trecut pentru ameliorarea durerilor am facut infiltratii cu Triamcinolone cetonide suspensie injectabila, iar durerea disparea dupa aproximatv o saptamana. Ultima infiltratie am facut-o pe data de 18.08.2017.
Astazi din nou am patit'o. Am fost la tenis si piciorul meu arata ca in poza.

Este putin umflat, iar in dreptul maleolei laterale care ma si doare, zona este rosie, urmata de o alta zona mov. Ma doare la mers, ceva mai profund la alergare si uneori, chiar si cand sunt static. Nu am calcat stramb la tenis si nu am patit nimic care sa ma faca sa cred ca am facut entorsa.
Nu stiu cum sa procedez.
Ce ar trebui sa fac? Mi-ar fi indicata o ecografie musculo scheletala sau un RMN?
Ce ar trebui facut pe viitor sa nu se mai ajunga la o astfel de situatie dureroasa? Ce diagnostic as putea avea? E ceva grav?
Mentionez ca nu am suferit niciun traumatism provocat de vreun accident la acest picior si ca am platfus la ambele picioare!
Multumesc de raspuns,
Data: 4 decembrie 2017
Raspuns:
Buna ziua,
Eu consider ca este mai utila o radiografie sau (mai bine) un RMN.
Fara investigatii sau minim o consultatie (pentru a verifica stabilitatea) nu va pot indica un diagnostic si nici daca e grav ... poate fi orice, de la o leziune recidivata de tendoane sau ligamente, o fractura de stress sau altceva...
Sanatate,
Comentarii:
Nu sunt comentarii
Adauga un comentariu la acest topic:
*Important! Comentariile sunt doar moderate (fara raspuns din partea moderatorului) de Dr Gabriel Panait;
deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);
Prin apasarea butonului de trimitere declarati ca ati citit si ati inteles
Termenii, conditiile si confidentialitatea pentru comentarii, incluse in Termenii si Conditiile MedicinaSportiva.Ro.