FORUM Medicina Sportiva 2002:
Entorsa, traumatism glezna
Data: 12 octombrie 2017
Intrebare:
Buna seara,
Ma numesc M.N. si sunt mamica unei fete de 16 ani care practica baletul de performanta de la varsta de trei ani. Saptamana trecuta, in timpul unor repetitii a fost scapata (accidental) de partenerul ei de la o inaltime de aproximativ doi metri.
A fost dusa de doamna profesor la o sectie de ortopedie unde a fost consultata la camera de garda si i s-a pus diagnosticul de entorsa, i s-a spus ca poate continua antrenamentele, sa foloseasca o fasa cu atela si daca nu trece sa vina la inceputul lunii urmatoare sa o opereze.
A doua zi, cand s-a trezit avea glezna unflata, o durea si se invinetise putin. A fost dusa a doua oara la un alt cabinet (de aceasta data particular) unde i s-a spus ca nu este entorsa ci luxatie si ca are o fisura la calcai. Domnul doctor care a consultat-o am inteles ca este kinetopractor, i-a "pus" glezna la loc si i-a prescris un tratament cu acupunctura o zi da, una nu si la fel ca si primul doctor i-a spus sa continue antrenamentele.
Mentionez ca niciunul dintre cei doi doctori nu i-au facut radiografie sa vada clar ce se intampla.
Puteti va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez, unde ar trebui sa merg cu ea ? La dumneavoastra la cabinet primiti si copii de la coregrafie, si daca da, va rog frumos sa-mi spuneti unde si cand va pot gasi.
Va multumesc mult,
M.N.
Data: 16 octombrie 2017
Raspuns:
Buna ziua d-na N.,
Eu sunt din Iasi, deci va sugerez sa mergeti la unul dintre colegii mei din Bucuresti, dar sa fie medic de Medicina Sportiva.
Dupa ori ce fel de tip de accidentare se produce umflarea (tumiefierea) si invinetirea (echimoza).
Sunt procesele locale care au loc ca urmare a accidentării.
Ceea ce este normal să facă ori ce traumatizat este sa aplice o fașă elastică și comprese cu apă rece/gheață în primele 10-12 ore tocmai pentru a preveni amploarea acestor efecte.
Din ceea ce descrieti nu pot pune un diagnostic - îmi lipsesc câteva informații importante pe care numai un consult medical de specialitate îl poate stabili.
Ca regulă, vă pot indica importanta colaborării cu un medic de medicină sportivă.
Multa sanatate! |
|
Comentarii:
Nu sunt comentarii
Adauga un comentariu la acest topic:
*Important! Comentariile sunt doar moderate (fara raspuns din partea moderatorului) de Dr Gabriel Panait;
deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);
Prin apasarea butonului de trimitere declarati ca ati citit si ati inteles
Termenii, conditiile si confidentialitatea pentru comentarii, incluse in Termenii si Conditiile MedicinaSportiva.Ro.