FORUM Medicina Sportiva 1997:
Entorsa genunchi cu hemartroza
Data: 1 iunie 2017
Intrebare:
Buna seara Dl doctor,
ma numesc M. si acum 15 zile am avut un eveniment neplacut!
Mi s-a umflat genunchiul si m-am prezentat la spitalul Sf.Pantelimon am facut o radiografie iar medicul de garda a spus ca am facut lichid la genunchi, mi-a fost extras lichidul iar piciorul mi-a fost pus intr-o atela ghipsata pentru 10 zile.
Medicul a spus dupa cele 10 zile sa imi scot singur atela si sa incep usor cu flexari insa piciorul este inca umflat deasupra genunchiului si nu il pot indoi foarte mult, credeti ca este normal sa se intample asa?
Va multumesc!
Data: 5 iunie 2017
Raspuns:
Buna ziua,
Din pacate ... da!
Prezenta sangelui in articulatie (hemartroza) semnifica in majoritatea cazurilor o leziune interna.
Medicul de la spital doar a initiat tratamentul care este mai complex si mai indelungat.
Sanatate,
Comentarii:
6 iun 2017
Marian:
Buna ziua,
Bun si in acest caz in ce consta tratamentul pentru ca mie mi-au fost administrate doar in timpul imobilizarii injectii anticoagulante si atat ce as putea sa fac in continuare?
Va multumesc!
6 iun 2017
Dr Gabriel Panait:
Buna ziua,
este nevoie de o noua consultatie pentru a evalua starea genunchiului dupa prima etapa a tratamentului. Apoi se va decide daca sunt necesare investigatii suplimmentare si tratamentul cel mai bun ...
Tratamentul depinde de diagnostic si de starea genunchiului si poate fi, de la caz la caz, chirurgical sau conservator (gimnastica, fizioterapie etc.)
Adauga un comentariu la acest topic:
*Important! Comentariile sunt doar moderate (fara raspuns din partea moderatorului) de Dr Gabriel Panait;
deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);
Prin apasarea butonului de trimitere declarati ca ati citit si ati inteles
Termenii, conditiile si confidentialitatea pentru comentarii, incluse in Termenii si Conditiile MedicinaSportiva.Ro.