Forum MedicinaSportiva.Ro

Alege alt subiect (topic)

Forum 1981
24 decembrie 2016
topic: fractura
varf maleola peroneu

Forum MedicinaSportiva.Ro

Alege alt numar sau alta data

anterior

Forum 1982
6 ianuarie 2017
topic: antrenament
contractura musculara
anterior Forum 1983
6 ianuarie 2017
topic: fractura
tibie si peroneu
urmator Forum 1984
18 ianuarie 2017
topic: pubalgie
abdomen si adductori

urmatorul

Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente

Forum 1989
4 februarie 2017
topic: fractura scafoid
chirurgie

Intreaba un medic,
posteaza un topic

sau
COMENTEAZA

FORUM Medicina Sportiva 1983:

Fractura - dezlipire epifizara

Data: 6 ianuarie 2017

Intrebare:

Buna ziua,

Va rog daca se poate sa-mi dati un diagnostic dupa aceste radiografii.

Sunt ale băiatului meu de 10 ani care practica fotbalul, incidentul a avut loc la antrenament.

Fractura - dezlipire epifizara

In prezent i s-a aplicat o cizma gipsata pentru 30 zile.

Crede-ti ca dupa vindecare ar mai putea juca fotbal?

Va multumesc si va doresc o zi buna!

Data: 10 ianuarie 2017

Raspuns:

Buna ziua,

1. Actual cea mai grava posibilitate este o dubla fractura - dezlipire epifizara (de tibie si peroneu) pentru care s-a aplicat imobilizarea de 30 zile.

2. Da, dupa cca. 3 luni (in cazul evolutiei normale si cu o recuperare buna) va putea relua activitatea sportiva fara probleme.

Sanatate,

Comentarii:

24 apr 2017

Silviu Catalin:

Buna ziua.
Am probleme cu piciorul stang. O fractura de peroneu fara deplasare la fotbal. Am stat 6 saptamani cu gips. Au mai trecut inca 2 saptamani si eu tot nu pot sa indoi piciorul din glezna. Medicul mi-a dat un tratament cu un produs antitrombotic si cu AINS gel. Problema este ca nu se sudeaza osul ... piciorul se tot umfla si este vanat ... este normal sa fie asa dupa atat timp? Tot medicul a zis sa iau bifosfonat ... dar citind prospectul nu l-am luat ... am ulcer ... (precizez ca am 35 ani) ce ar trebui sa fac?
In decurs de 6 saptamani am facut 3 radiografii si cred ca sunt prea multe.
Va rog ... sa imi dati ceva sfaturi ... sunt foarte nelinistit de toate simptomele ... multumesc frumos.

25 apr 2017

Dr Gabriel Panait:

Din punctul meu de vedere, problema Dvs. nu este lipsa mobilitatii ci lipsa consolidarii.
O orteza de glezna tip walker plus fizioterapie pot sa va ajute.

26 mar 2018

M. Diana:

Buna ziua,
Am o fetita de 12ani, a suferit in 26 oct o fractura de tibie spiroidala medie fara deplasare, au urmat 7 sapt de ghips, 2 luni in care nu a pus piciorul pe podea si in acest moment merge fara sprijin, in cat timp credeti ca poate sa reia fara probleme activitatea sportiva, face judo de performanta.
Multumesc

27 mar 2018

Dr Gabriel Panait:

In cca. 6 luni.

4 feb 2019

iulia:

sunt femeie am 48 ani si 93kg acum un an mai precis pe 15 ianuarie 2018 am lunecat pe gheata si miam spart maleolele am rupt tibia si peroneul sa intervenit chirurgical atunci, la 6 saptamani mi sa scos surubul de diastazis iar la 3 luni ma operat din nou deoarece tibia si peroneul nu erau prinse in nici un surub spunand ca nu a vazut atunci la prima operatie mi sa pus placa si 5 suruburi dupa inca 3 luni mi sa spus ca e prins si pot calca pe el fara recuperare desi am un an de la operatie tot nu pot merge normal si am dureri
intrebarea mea este de ce se intampla asa daca radiografia e buna

7 feb 2019

Dr Gabriel Panait:

Pentru a va raspunde la intrebari va asteptam la o consultatie ... cu radiografia sau puteti apela la o consultatie de reabilitare medicala.

Sanatate!

24 mai 2019

Adrian:

Buna seara, Am vut acum 3 ani la varsta de 36 de ani o ruptura deschisa de tibie Si peroneu.
A purtat 15 luuni o tija metalica de 20 cm cu suruburi dupa care la rugamintea mea a fost extrasa.
Nici in ziua de astazi Nu sunt recuperat, flexare gleznei Este destul de proasta, cu pocnituri Si feseori cu dureri.
Mi sa spus ca am ceva edeme pe la tibie Si lichid si am fost supus unui tratament injectabil cu ... ptr. eliminarea acestui lichid din oase. Nu simt in urma lui Nici o ameliorare, dinpotriva am inceput sa am Probleme Si cu piciorul celalalt(drept), am avut APA la genunchi Care Mia Fost extrasa de 2 Ori Si am primit 3 saptamani antibiotic.
Ce ar trebui aa fac, ma voi mai face vreodata bine? Cand va fi asta oare?
Multmees !!

Adauga un comentariu la acest topic:

*Important! Comentariile sunt doar moderate (fara raspuns din partea moderatorului) de Dr Gabriel Panait;
deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

Prin apasarea butonului de trimitere declarati ca ati citit si ati inteles
Termenii, conditiile si confidentialitatea pentru comentarii, incluse in Termenii si Conditiile MedicinaSportiva.Ro.

ATENTIE!
Raspunsurile mediclor trebuie considerate CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentariile cititorilor reprezinta opinii personale liber exprimate fara nicio garantie ca
informatia medicala prezentata  este corecta, completa, actuala sau fara erori.

Back ↑ top