FORUM Medicina Sportiva 1982:
Dureri recurente gamba
Data: 6 ianuarie 2017
Postare:
Povestea e urmatoarea:
Prin ianuarie 2016 am urmat un program de antrenament pentru maraton, adaptat maratonului montan, in sensul inlocuirii alergarilor lungi pe plat cu cele lungi cu diferenta de nivel. Dupa 14 saptamani de antrenament, din cele 16, au inceput problemele. Banuiesc ca am avut niste contracturi musculare la nivelul ambelor gambe - cu dureri predominante la cea dreapta - pe care nu le-am tratat corespunzator, ci doar facand repaus pentru 2/3 zile. Prin luna martie am suferit la gamba dreapta si niste rupturi fibrilare pe care le-am tratat la indrumarea unui kinetoterapeut. Dupa vindecarea acestor rupturi si dupa o pauza de aproximativ trei saptamani, desi am reinceput efortul treptat si la intensitate mica, am inceput sa simt din nou dureri, de aceasta data le-am identificat la nivelul muschiului solear exterior, iar la palpare/masaj se simt si anumite galme/noduli. Am inceput sa alerg cu aceasta durere surda sau jena suportabila dar sacaitoare pentru a nu pierde tot antrenamentul acumulat.
In toamna 2016, am redus numarul antrenamentelor si am reusit sa scap de durere.
Acum, incepand cu decembrie 2016, am inceput un nou program de antrenament, cu un volum de aproximativ 65 km/saptamana, iar dupa a 3-a saptamana au reaparut umflaturile pe muschiul solear (daca l-am identificat eu bine), si implicit si durerile, in aceeasi zona ca si anul trecut.
Imi puteti spune unde gresesc si ce anume sa indrept?
Multumesc!
Practic, cum cresc volumul antrenamentelor apar probleme.
Comentarii:
Nu sunt comentarii
Adauga un comentariu la acest topic:
*Important! Comentariile sunt doar moderate (fara raspuns din partea moderatorului) de Dr Gabriel Panait;
deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);
Prin apasarea butonului de trimitere declarati ca ati citit si ati inteles
Termenii, conditiile si confidentialitatea pentru comentarii, incluse in Termenii si Conditiile MedicinaSportiva.Ro.