FORUM Medicina Sportiva 1981:
Maleola peroniera
Data: 24 decembrie 2016
Intrebare:
Buna seara, am 22 de ani, 1.85, practic fotbalul de mic, cu un program destul de complex (antrenamente/meciuri).
Pe data de 2 decembrie 2016, la ultimul antrenament in urma unei contre la minge varful piciorului drept s-a infipt in pamant (eu fiind in alergare) dandu-mi glezna peste cap.
S-a umflat pe loc, am ajuns la spital, radiografii, verdict smulgere varf maleola peroniera. Am avut atela gipsata timp de 3 saptamani fara doua zile. Am fost la control la acelasi doctor care mi l-a pus in ghips, mi l-a scos dupa astea 3 saptamani fara doua zile, mi-a recomandat ... si ... gel, ... pastile. In timpul tinerii gipsului am facut fraxiparina. Am consultat apoi un medic sportiv, care mi-a spus sa nu calc intre 7-10 zile in el, timp in care sa fac o infuzie cu tarate, apa calda si sare grunjoasa de doua ori pe zi timp de jumatate de ora si in timp ce tin piciorul in lighean sa fac niste exercitii, sa ma ung cu ... si sa stau infasat pana pe data de 3 ianuarie 2017 cand incep recuperare cu o doamna profesor.
Intrebarile mele sunt:
1. Este bine ce mi s-a spus sa fac ?
2. De ce uneori in timpul zilei mi se mai umfla laba piciorului si ulterior isi mai revine, alterneza..
Data: 28 decembrie 2016
Raspuns:
Buna ziua,
1. Da. Eu as adauga si 2-3 saptamani de magnetoterapie in paralel cu programul de gimnastica (dupa 3 ian 2017)
2. Este normal in cursul evolutiei.
Sanatate,
Comentarii:
Nu sunt comentarii
Adauga un comentariu la acest topic:
*Important! Comentariile sunt doar moderate (fara raspuns din partea moderatorului) de Dr Gabriel Panait;
deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);
Prin apasarea butonului de trimitere declarati ca ati citit si ati inteles
Termenii, conditiile si confidentialitatea pentru comentarii, incluse in Termenii si Conditiile MedicinaSportiva.Ro.