Forum MedicinaSportiva.Ro

Alege alt subiect (topic)

Forum 1975
25 octombrie 2016
topic: leziune adductori
dureri zona inghinala

Forum MedicinaSportiva.Ro

Alege alt numar sau alta data

anterior

Forum 1979
5 decembrie 2016
topic: osteocondrita calcaneu
inot
anterior Forum 1980
6 decembrie 2016
topic: pubalgie cronica
durere inghinala
urmator Forum 1981
24 decembrie 2016
topic: fractura
varf maleola peroneu

urmatorul

Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente

Forum 1984
18 ianuarie 2017
topic: pubalgie
abdomen si adductori

Intreaba un medic,
posteaza un topic

sau
COMENTEAZA

FORUM Medicina Sportiva 1980:

durere inghinala stanga

Data: 6 decembrie 2016

Intrebare:

Buna ziua, am o durere in zona inghinala stanga ce apare ulterior dupa ce fac un efort mai mare.

Problema a inceput cam prin Ianuarie 2015. Dupa alergare, la cateva ore incepeam sa simmt dureri destul de puternice in zona inghinala aproape de baza abdmennului (osul pubis) insa nu o puteam localiza prea bine.
Suspectand initial ca as putea avea o pubalgie am decis sa fac o pauza.
Cat timp am facut pauza nu simteam deloc durere si doar uneori cand ma aplecam in fata stand pe piciorul stang mai simteam foarte vag o mica jena.

Dupa 7 ln (Septembrie 2015) am incercat din nou sa alerg. Durerile au raparut dinn nou, mai intai erau dureri usoare dupa antrenament ir ulterior auu crescut in intensitate ajungand sa ma doara chiar foarte tare chir si in timmp ce mergeam.
De foate multe ori am simtit in acelasi timp o incordare puternica a muschiului glutteus maximus.

Primul doctor (urolog) la care am fost sa vad daca e posibil sa am vreo hernie, mi-a spus ca niici vorba, chiar daca peretele abdominal e putin slabit.
Al doilea doctor (ortoped) nu a putut identifica cauza si a zis ca un RMN nu ar fi indicat pentru ca nu s-ar vedea mare lucru...

In Noiembrie 2015 am renuntat sa mai fac orice fel de activitate fizica.
A trecut deja 13 luni. La fel nu simt nimic decat dupa ce fac efort.
Ce am observat recent, e ca daca stau culcat pe partea dreapta si incerc sa ridic piciorrul stang in lateral simt durere in zona inghinala in locul unde se insereaaza pe pubis muschii adductori (longus, pectineus, brevis). E foarte greu de localizat insa se simte durerea mai mult pe os si mai departe de baza abdominala cum am simtit initial.
Ce mi se pare ciudat e ca daca incerc sa apropii picioarele, deci sa incord muschii aductori, nu simt nici o durere in schimb in pozitia descrisa mai sus in care sunt implicati teoretic muschii opusi, simt durere in locul unde se insereaza muuschii aductori.

Inrebarea mea e, ce ar putea fi, ce as putea sa mai fac si daca dupa 13 luni de repaus mai sunt sperante de vindecare sau fiind deja o problema cronica ar trebui sa ma obisnuiesc cu gandul ca nu voi mai putea alerga niciodata fara durere?

Va multumesc

Data: 8 decembrie 2016

Raspuns:

Buna ziua,

Sunteti prea tanar sa va obisnuiti cu gandul ca nu veti mai putea alerga fara durere.

Eu consider ca un examen RMN de bazin (care sa includa si articulatiile coxo-femurale) este totusi indicat; sunt destul de rare situatiile in care pe RMN nu se vede chiar nimic.

Daca ramane diagnosticul de pubalgie cronica, confirmat prin RMN, exista mai multe metode de tratament care pot ameliora semnificativ durerile.

O evaluare clinica (si eventual radiologica) a coloanei vertebrale lombare este, de asemenea, indicata.

Sanatate,

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu la acest topic:

*Important! Comentariile sunt doar moderate (fara raspuns din partea moderatorului) de Dr Gabriel Panait;
deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

Prin apasarea butonului de trimitere declarati ca ati citit si ati inteles
Termenii, conditiile si confidentialitatea pentru comentarii, incluse in Termenii si Conditiile MedicinaSportiva.Ro.

ATENTIE!
Raspunsurile mediclor trebuie considerate CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentariile cititorilor reprezinta opinii personale liber exprimate fara nicio garantie ca
informatia medicala prezentata  este corecta, completa, actuala sau fara erori.

Back ↑ top