FORUM Medicina Sportiva 1933:
entorsa de genunchi cu hemartroza
Data: 10 octombrie 2015
Intrebare:
Buna ziua,
acum patru saptamani eram urcat pe pat si cand am coborat a cedat piciorul si m-am ales cu o entorsa, am mers la urgenta unde mi s-a pus atela ghipsata timp de o saptamana dupa ce mi s-a scos o seringa si jumatate de sange, dupa o saptamana am mers la control si mi s-a scos iar aproape o sering de sange si mi s-a mai dat doua saptamani de ghips, la control iar aveam sange la genunchi si mi s-a mai dat o saptamana de ghips si m-a intrebat daca pierd mult sange la taieturi si mi s-a recomandat vitamina c.
Ce as putea sa iau pentru a putea sa opresc acest sange? Si de ce se tot formeaza sange?
Data: 12 octombrie 2015
Raspuns:
Buna ziua,
Prezenta sangelui intr-o articulatie sau hemartroza semnifica cel mai frecvent o leziune (semnificativa) a unei structuri interne a articulatiei sau mult mai rar, o tulburare de coagulare.
In situatia Dvs. pe langa tratamentul prescris poate fi indicat un examen IRM (pentru eventualele leziuni ale ligamentelor incrucisate sau meniscurilor) si analize de laborator (sange) pentru o eventuala tulburare de coagulare.
Sanatate,