Forum MedicinaSportiva.Ro

Alege alt subiect (topic)

Forum 1821
7 ianuarie 2014
topic: condromalacie
orteza genunchi

Forum MedicinaSportiva.Ro

Alege alt numar sau alta data

anterior

Forum 1929
22 august 2015
topic: instabilitate genunchi
instabilitate femuro-patelara
anterior Forum 1930
25 august 2015
topic: condropatie
stadiul II Outerbridge
urmator Forum 1931
31 august 2015
topic: dezvoltare fizica
deformare plantara

urmatorul

Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente

Forum 1942
19 ianuarie 2016
topic: condropatie
preventie uzura articulara

Intreaba un medic,
posteaza un topic

sau
COMENTEAZA

FORUM Medicina Sportiva 1930:

Condropatie std II outerbridge condil femural intern

Data: 25 august 2015

Intrebare:

Buna ziua

in 2013 am suferit o ruptura de ligament incrucisat anterior la un meci de fotbal.Am facut operatia la centrul medical ... din Targu-Mures prin tehnica soft tsissue totul a iesit ok m-am recuperat foarte bine.

In 2015 am avut un accident cu motocicleta. Am cazut iar in momentul acccidentului motocicleta a cazut pe genunchiul operat. Diagnosticul de pe biletul de externare a fost unul dur: Ruptura (grefonului)ligamentului incrucisat anterior 75% condropatie std II Outerbridge la nivelul condilului femural intern hipertrofia tesutului Hoffa sinovita reactiva fara leziuni la nivelul LIP si la nivelul meniscului intern sau extern.

S-a practicat revizia ligamentoplastiei prin tehnica BTB (os-tendon-os)cu autogrefon prelevat de la tendonul patelar ipsilateral fixat cu 2 suruburi bioresorbabile, foraje osteocondrale, microfracturi. S-a verificat extensia si flexia totala a genunchiului si sa practicat debridarea si lavajul articular.

Mentionez ca am 29 de ani.

Intrebarea mea : Ce este condropatia std II OUTERBRIDGE la nivelul condilului femural intern? Este Artroza? Trebuie sa fac ceva insertii in genunchi? Ce inserti? Este ceva foarte grav? O sa mai pot sa merg normal? Ce trebuie sa evit?

Va multumesc anticipat.

Data: 31 august 2015

Raspuns:

Buna ziua,

Clasificarea condropatiilor dupa Outerbridge:
- gradul 0: cartilaj normal;
- gradul I: cartilaj care prezinta modificarea consistentei (condromalacie) sau inflamatie;
- gradul II: cartilaj care prezinta reducerea grosimii, cu fisuri, dar care nu ating osul subcondral si nu depasesc 1,5 cm in diametru;
- gradul III: leziunea cartilajului atinge osul subcondral pe o zona a carui diametru depaseste 1,5 cm; - gradul IV, cartilajul este aproape disparut si osul subcondral este expus.

Condropatia gradul II nu este artroza, este inceputul artrozei.

Veti putea merge normal, veti putea merge pe motocicleta si o perioada este posibil sa mai puteti juca fotbal (dupa tratament).

Trebuie sa evitati suprasolicitarile si traumatismele care pot pot conduce la agravarea sau evolutia leziunilor cartilajului; aici este o lista lunga pe care trebuie sa o discutati cu medicul Dvs.

Sanatate,

Comentarii:

28 sep 2020
Ldd:
Buna ziua!
Sunt fata, am 19 ani si 1,70 inaltime, 54 kg. In urma cu 3 luni, dupa o alergare, m-am ales cu niste dureri de genunchi, durere care se simtea in partea inferioara a rotulei, in special cand puneam presiune pe el ( genuflexiuni, urcat/ coborat scoari). In urma unui RMN, pe buletinul de rmn scria arie parcelara de condropatie retropatelara. Am mers cu filmul la ortoped iar acesta a spus ca nu vede asa ceva, doar o plica sinoviala!
In continuare cred ca este vorba despre acea condropatie!
As dori sa stiu cat de grava e problema, deoarece sunt tanara.
In cat timp voi ajunge cu proteza in picior?
Si cat de rapid evolueaza aceasta problema?

2 oct 2020
Dr Gabriel Panait:

Cred ca va grabiti cu gandurile despre proteza. Dearece aveti doua opinii medicale diferite, aveti nevoie de un diagnostic de certitudine.

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

ATENTIE!
Raspunsurile medicilor trebuie considerate CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentariile cititorilor reprezinta opinii personale liber exprimate fara nicio garantie ca
informatia medicala prezentata  este corecta, completa, actuala sau fara erori.

Back ↑ top