FORUM Medicina Sportiva 1929:
Probleme genunchi operat
Data: 22 august 2015
Intrebare:
Buna ziua
Va rog sa imi oferiti o parere.
Sufar la ambi genunchi de instabilitate femuro patelara pe fond de patela alta si hiperlaxitate ligamentara. In 2012 am fost operata la genunchiul drept, practicandu-se reconstructie MPFL drept cu grefa autologa (semitendinos) homolateral. Dupa 3 interventii la genunchi, am reusit cat de cat sa imi revin, recuperarea flexiei fiind marea problema. Acum cam 2 luni, din senin, in timp ce faceam cativa pasi in casa, am simtit in zona de sub rotula (centru spre dreapta) ca si cum ceva s-a incalecat sau se freaca 2 suprafete intre ele (nu pot explica altfel). Asta simt de 2-3 ori pe zi, dupa ce fac mai multi pasi. De asemenea, in timpul mersului simt genunchiul rigid si imi afecteaza mersul, activitatea in general. Daca stau in pat, pe scaun, nu il simt la fel de rigid cand il flexez.Nu ma doare, nu simt altceva, am doar impresia ca este foarte putin umflat.
Am facut infiltratie in genunchi cu acid hialuronic, am facut artro-ct si ecografie de parti moi si genunchiul se prezinta foarte bine (avand in vedere ca a fost operat).Nu isi explica nimeni ce se intampla cu genunchiul meu, dar redoarea articulara persista si imi este greu sa ma deplasez.
Va rog mult sa imi sugerati ce ar putea fi.
Data: 28 august 2015
Raspuns:
Buna ziua,
Este foarte dificil de pus un diagnostic prin internet in conditiile in care medicii care v-au consultat nu au avut un raspuns exact ...
Descrierea Dvs. poate conduce la suspiciunea de condropatie (uzura cartilajului articular).
Aceasta este doar o sugestie, asa cum ati dorit.
Sanatate,