FORUM Medicina Sportiva 1916:
durere puternica in zona inghinala
Data: 7 mai 2015
Intrebare:
Din luna sept 2014 am o durere puternica in zona inghinala care capata o intensitate f mare dupa ce fac efort fizic (joc fotbal o data sau de doua ori pe sapt), care la inceput se intindea si in zona pubiana.
In zilele de repaus nu am dureri f puternice ci doar ma deranjeaza putin zona inghinala.
In luna feb 2015 am facut o ecografie de parti moi care a exclus hernia inghinala. Momentan am dureri dupa ce joc fotbal, dureri care persista una doua zile.
Daca folosesc ibuprofen sau gel cu diclofenac durerile dispar mai repede.
Va rog sa ma ajutati cu un diagnostic sau sa ma indrumati ce am de facut.
Mentionez ca am o discopatie incipienta L4-L5.
Data: 11 mai 2015
Raspuns:
Buna ziua,
Diagnosticul prezumtiv este tendinita (tendinopatia) adductorilor si/sau pubalgie, aceasta deoarece ecografia a exclus hernia inghinala iar discopatia L4-L5 nu da manifestari in regiunea inghinala.
Pacat ca ecografia nu a fost efectuata si in regiunea adductorilor ... sau nu ati mentionat in mesaj.
Elemente de tratament (adica necesita individualizare):
- repaus sportiv specific (doar pentru fotbal) 30-60 zile; in acest timp se poate practica o activitate sportiva complementara (pe langa kinetoterapie);
- fizioterapie;
- tratament antiinflamator local, inclusiv crioterapie;
- kinetoterapie axata pe stretching si corectarea eventualelor dezechilibre musculare la nivelul centurii pelviene;
- in caz de esec al masurilor de mai sus, infiltratii locale cu divese substante;
- daca diagnosticul este pubalgie, durata de repaus specific se dubleaza si poate fi utila si o centura (orteza) pentru regiunea pubiana.
Sanatate,