FORUM Medicina Sportiva 1907:
contractura-leziune musculara muschi biceps femural
Data: 17 martie 2015
Intrebare:
Buna ziua,
Am 172cm si 75 kg si practic sport in mod regulat (tenis de camp si exercitii de culturism).
Sambata dimineata (14.03.2015) am participat la un turneu de tenis pentru amatori (dupa incalzire si jucat un set care a durat cam 30-40 de minute) la inceputul setului doi cand am servit a doua oara am simtit la coapsa stanga, zona posterioara, ca o plesnitura sau ca o incalecare mai exact la muschi. Nu am mai putut juca(normal) si nu puteam sa mai merg normal(schiopatam). Nu am facut hematom, iar ieri am decis sa fac o ecografie de parti moi sa vad daca apare ceva, dar nu s-a vazut nimic la ecograf, nicio modificare in structura muschiului sau a tecii sinoviale. Ca sa fac un RMN acuma mi-ar trebuie 580 de lei (bani pe care nu-mi pot permite sa-i dau), iar cu programare (pentru gratuitate) trebuie sa astept 4-5 luni.
Senzatia pe care o am e ca de contractura in zona mediana a coapsei posterioare.
As dori sa-mi spuneti ( din experienta dumneavoastra) cam care ar fi diagnosticul in functie de simptomele prezentate si ce medicamentatie ar fi indicata.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
O zi buna.
Data: 18 martie 2015
Raspuns:
Buna ziua,
Sper sa fiti de acord cu mine ca prin intermediul internetului se pot da numai niste indicatii generale.
In cazul dumneavoastra, fiind o situatie acuta se impune o consultatie de specialitate - medicina sportiva,
Fara sa va dau nici o garantie, va sugerez sa aplicati schema OMS pentru compensarea pierderilor de calciu si magneziu:
- timp de 10 zile veti lua un preparat de calciu in asociere cu unul care contine vitamina D;
- dupa incarcarea cu calciu a organismului urmeaza 7-10 in care se administreaza un produs pe baza de magneaziu.
Tratamentul se reia si luna urmatoare.
Din motive care sunt legate de publicitate nu va pot scrie care preparate sa le folositi - ce veti alege este si in functie de bugetul de care dispuneti.
Multa sanatate! |
|
FORUM Medicina Sportiva 1907:
contractura-leziune musculara muschi biceps femural
Data: 23 martie 2015
Intrebare:
Revin cu o specificatie.
Dupa 4 zile de la accidentare mi-a aparut o vanataie (hematom) aproape de incheietura posterioara genunchiului(zona poplitee-sper ca zic corect).
E mai mult decat o contractura?
Acuma la mers nu ma mai doare, dar daca masez zona din spatele genunchiului ma dor tendoanele.
Data: 24 martie 2015
Raspuns:
Buna ziua,
Dna Dr Drosescu nu este disponibila in urmatoarea perioada.
Aceasta ultima informatie furnizata (echimoza = vanataia) face probabila o leziune (ruptura) musculara in 1/3 inferioara a coapsei.
Este posibil ca leziunea sa fie localizata profund si astfel sa nu fie evidentiata de prima ecografie.
Pentru siguranta este bine sa repetati ecografia musculara.