FORUM Medicina Sportiva 1906:
hernie de disc cervicala paramediana
Data: 17 martie 2015
Intrebare:
Buna ziua,
In urma examenului IRM am primit urmatorul diagnostic:
"Rectitudinea coloanei cervicale in plan sagital.
La nivel C4-5: protuzie discala in contact cu ambele radacini nervoase C4.
La nivelul spatiului intervetrebral C5-C6 exista o hernie discala paramediana stinga, in contact cu radacina nervoasa C6 stinga, asociata cu stenoza moderata a canalului rahidian.
La nivelul spatiului intervetrebral C6-C7 exista o hernie paramediana stinga, usor migrata subligamentar, in contact cu radacina nervoasa C7 stinga, asociata cu stenoza de recesus sting."
Simptomele auu inceput cu o durere puternica de spate si de mina stinga, si capul aplecat puternic spre partea singa, care initial a fost diagnosticata ca torticolis.
Dupa o saptamina cu tratament cu miocalmante, durerea de spate a cedat, dar sa concentrat pe un punct in coloana vertrebala in zona cervicala, in plus:
durerea miinii stingi nu a disparut,
- am pierdut puterea de a stringe cu mina stinga
- amorteli puternice ale miinii stingi.
Ce recomandare se poate da? Tratamente, Fizioterapie, Kinetoterapie, Operatie?
Multumesc.
Data: 18 martie 2015
Raspuns:
Buna ziua,
cred ca cel mai indicat este sa mergeti la medicul care v-a recomandat sa faceti investigatia si la un medic ortoped.
In nici un caz nu pot face o indicatie chirurgicala prin intermediul internetului.
Indiferent daca va veti decide pentru operatie sau nu, este cert ca se impun cateva masuri:
- atentie la pozitia capului in timpul condusului, lucrului la calculator - corectarea si reasezarea in ax;
- atentie la marimea pernei pe care dormiti - ar trebui sa fie foarte mica si sa respecte curbura fiziologica a coloanei vertebrale;
- atentie la caratul plaselor - orice greutate se duce cu amandoua mainile, in fata toracelui/abdomenului;
- intarirea muschilor spatelui.
Multa sanatate! |
|