FORUM Medicina Sportiva 1901:
dilatatie de canal ependimar
Data: 2 martie 2015
Intrebare:
Buna ziua,
acum o luna fetita mea a suferit o usoara accidentare la antrenament. Pentru a fi sigura ca totul este in regula, am decis sa ii fac un RMN.
Rezultatul MNN-ului fiind:
Minimele amprente discale de la C3 la C6 comprima median sacul dural, fara compresie medulara sau radiculara. Vertebre cervicale sunt normal conformate, cu morfologie si semnal RM normale. De remarcat dilatatie de canal ependimar de la C6 la T5. Restul cordonului medular are aspect IRM normal.
CONCLUZII:
Amprente discale de la C3 la C6 pe sacul dural."
Fetita nu mai are nici o durere, dar as dori daca se poate sa imi explicati putin acest diagnostic "De remarcat dilatatie de canal ependimar de la C6 la T5" si concluzia RMN-ului.
Este grav? Care ar putea fi repercursiunile pe viitor, tinand cont ca face gimnastica de la 5 ani si face de performanta.
Multumesc
Data: 4 martie 2015
Raspuns:
Buna ziua,
Intrebarea Dvs. "depaseste" compententele subsemnatului.
Pe scurt, trebuie sa discutati cu un neurolog deoarece aceste modificari ... dilatatia canalului ependimar ... pot fi congenitale sau dobandite.
In astfel de situatii decizia privind practicarea sportului de performanta si supravegherea sportivului este de compententa medicului neurolog.
Sanatate,