Forum MedicinaSportiva.Ro

Alege alt subiect (topic)

Forum 1860
18 august 2014
topic: fractura
RMN - fractura astragal

Forum MedicinaSportiva.Ro

Alege alt numar sau alta data
 
anterior

Forum 1896
29 ianuarie 2015
topic: sport
hipertensiunea arteriala
anterior Forum 1897
3 februarie 2015
topic: fractura glezna
fractura bimaleolara operata
urmator Forum 1898
23 februarie 2015
topic: hernie inghinala operata
recuperare
 
urmatorul

Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente

Forum 1900
24 februarie 2015
topic: contuzie osoasa
traumatism - hematom tibie

Intreaba un medic,
posteaza un topic

sau
COMENTEAZA

FORUM Medicina Sportiva 1897:

Fractura bimaleolara


Data: 3 februarie 2015

Intrebare:


Buna ziua,

am suferit in septembrie o fractura bimaleolara in urma unei cazaturi de la o inaltime de 1,5 m si drept urmare s-a intervenit chirurgical.. sunt fericita posesoare a doua placi de titan si 6 respectvi 7 suruburi. au trecut aproximativ 4luni de la interventia chirurgicala si inca nu imi este permisa aplicare de presiune pe glezna. am efectuat de curand un RMN si pe imagini se observa inca o mica linie/dunga in locul in care osul prezenta fractura, iar medicul mi-a recomandat infiltratii cu vascoelastina, [....] si sa mai aman cu inca o luna utilizarea propriu zisa a piciorului. avand in vedere toate acestea..si inclusiv faptul ca la varsta mea osul ar trebui sa se regenereze ceva mai repede ce ati putea sa-mi spuneti? este posibil asa ceva? ar trebui sa ma ingrijorez?
ideea este ca inainte de fractura faceam foarte mult sport si am o conditie fizica foarte buna, o alimentatie destul de buna si nu consum nici alcool nici tutun.
Credeti ca mai este posibil ca dupa toate astea sa mai pot practica sportul, chiar daca nu la nivelul la care o faceam inainte? si daca da cam dupa cat timp (mi s-a spus ca pot scoate materialul de ostesinteza dupa un an de la operatie)?
V-as ramane profund recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu cateva sfaturi in ceea ce priveste problema mea.

va multumesc.Data: 12 februarie 2015

Raspuns:


Buna ziua,
pot să înțeleg situația prin care treceți mai ales că în 2013 am avut o fractură cominutivă complicată.
Voi repeta ceea ce am scris de multe ori în cadrul răspunsurilor pe care le dau: nu pot să am o parere asupra stării de sănătate numai prin corespodență, pe internet. Un diagnostic este un act medical care necesită informații dincolo de păreri și bazat și pe simptome sau informații care pot scăpa celor mai puțin familiarizați cu situația.
Dacă aș fi în locul dumneavoastră aș solicita mai multe păreri, mai mulți ortopezi care să vadă radiografiile respective și mai ales cum arată glezna.
Și lucrul cel mai important, fiți foarte atentă la ceea ce simțiți și credeți dumneavoastră. Intrați în contact cu propriul corp și întrebați-l în mod deschis și direct care îi sunt nevoile și ce dorește să transmită prin durerile/simptomele respective.
Dacă dumneavoastră veți crede că puteți face sport, o veți face. dacă credeți din capul locului că nu veți mai putea face ca înainte înseamnă că singură vă limitați: apare frica care limitează ori ce fel de capacitate de activitate fizică/intelectuală.
Deci, ce simțiți că este bine pentru dumneavoastră?
Faceți acele lucruri în care credeți.
Este vorba de asumarea responsabilității propriei vindecări.


O viață sănătoasă și senină!

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF

Comentarii:


17 feb 2015

Ema:

am inceput saptamana aceasta recuperarile. fractura a fost una destul de complicata si vindecarea destul de durabila se pare. aveti mare dreptate cand ati precizat ca ar trebui sa ascult ceea ce corpul meu imi spune. asta am facut inca de la inceput si nu au existat dureri, glezna arata foarte bine si imi simt intreg piciorul, contrar perioadei mari de inactivitate, destul de puternic si chiar cred ca voi putea continua cu practicarea sportului. o sa imi asum aceasta decizie si voi incerca pe cat posibil sa imi ascult simturile si sa ii ofer gleznei ceea ce are nevoie. va multumesc si multa sanatateAdauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.ATENTIE!
Raspunsurile medicilor trebuie considerate CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentariile cititorilor reprezinta opinii personale liber exprimate fara nicio garantie ca
informatia medicala prezentata  este corecta, completa, actuala sau fara erori.

Back ↑ top