www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1848
28 aprilie 2014
topic: instabilitate genunchi
leziune incompleta LIA
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1853
17 iulie 2014
topic: cardiologie sportiva
zgomot toracic anormal in efort
anteriorForum 1854
22 iulie 2014
topic: displazie de rotula
avantaje - dezavantaje operatie
urmatorForum 1855
25 iulie 2014
topic: entorsa genunchi
interpretare RMN nativ
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1929
22 august 2015
topic: instabilitate genunchi
instabilitate femuro-patelara
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1854 - displazie de rotula
Data: 22 iulie 2014

Intrebare:

Buna seara, puteti sa imi spuneti mai multe despre aceasta problema - displazie de rotula? Cand ar trebui sa ma operez, ma refer atunci cand imi pot da seama ca este foarte grava problema? Daca se ajunge sa ma operez care sunt avantajele si dezavantajele operatiei?
Mentionez ca am facut sport timp de 10 ani dupa care m-am oprit din cauza acestei probleme.

Data: 26 iulie 2014

Raspuns:

Buna ziua A,
Sunt sigura ca dupa ce ai fost diagnosticata ai inceput sa cauti informatii pe internet, deci stii despre ce este vorba.
Asa cum am mai scris, in orice fel de situatie medicala, consultatia medicala insotita de monitorizare este extrem de importanta deoarece exista particularitati ae cazului pe care nu ai de unde sa le stii fara o pregatire medicala.
Avantajele si dezavantajele unei interventii chirurgicale depind, la randul lor, de procedeul ales, deci, tot cu medicul care te va opera va trebui sa le discuti.
De ce un urmezi un program de kinetoterapie pentru consolidarea tendoanelor si ligamentelor din zona respectiva?

"Problematica displaziei femuro-patelare, ce are drept consecinta luxatia recidivanta externa a rotulei, este una importanta si complexa. Importanta, pentru ca artroza genunchiului (gonartroza) debuteaza predominant la nivelul acestei articulatii. si complexa pentru ca exista o multitudine de procedee chirurgicale.
Concret, cauza suferintei este fie o conformatie speciala a rotulei, fie o displazie a femurului distal, fie de un unghi femuro-tiboal modificat, fie alte cauze ce tin de tesuturile moi.
Principial, interventiile chirugicale vizeaza fie restabilirea unghiului femuro-tibial, fie retensionarea aparatului extensor (rotula+ tendoane) prin procedee care medializeaza insertia tendonului rotulian (tuberozitatea tibiala anterioara), fie prin retensionari ale capsulei articulare, fie prin transpozitii musculare care sa mentina medial rotula.
Nu exista interventii miracol si nici vindecare 100%, ci straduinta de apropiere de normal.
Pe de alta parte, pacientul trebuie sa aiba niste asteptari rezonabile, respectiv ameliorarea functiei genunchiului si nu "vindecare ad integram".
Recuperarea prin kineto-terapie este vitala si destul de indelungata.
Avand niste asteptari rezonabile rezultatul este de cele mai multe ori spectaculos. Chiar daca limbajul meu a fost destul de medical, aceasta ultima fraza trebuie sa va ramana ca o concluzie."
Dr. Marius Uscatu

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

Cabinet Alternative Iasi

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top