www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1832
10 februarie 2014
topic: fractura peroneu
durata imobilizare
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1842
31 martie 2014
topic: ligamentoplastie LIA
adolescenti
anteriorForum 1843
14 aprilie 2014
topic: fractura femur
redoare genunchi
urmatorForum 1844
17 aprilie 2014
topic: condrom
IRM genunchi
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1846
26 aprilie 2014
topic: fractura de platou tibial
arbitraj & fotbal
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1843 - fractura de femur cu redoare de genunchi
Data: 14 aprilie 2014

Intrebare:

Buna ziua,
sunt noua pe acest forum....am citit acest subiect si sunt direct interesata de un raspuns...am suferit acum 2 luni si jumatate o fractura femur vancouver...problema este ca pe acelasi picior aveam implantata acum 12 ani si o proteza totala necimentata sold....deci fractura este situata sub proteza...
Intrebarea mea este...in conditiile in care am fost operata abia la 5 zile dupa accident...am fost nevoita sa stau cu piciorul imobilizat intr-o atela gipsata in tot acest timp administrandu-mi-se anticoagulante si calmante...m-am operat...mi-a fost pusa o placuta prinsa cu 6 suruburi si 3 cerclaje pt o mai buna consolidare...am stat imobilizata in atela gipsata alte 7 saptamani timp in care faceam incordari de muschi pt a nu se atrofia musculatura...de asemenea am inchiriat un kinetek-aparat cu cara am ajuns pana acum doar la 70 grade...din pacate nu mai dispun de bani pt el-il voi inapoia-de ce totusi daca nu am suferit nici un traumatism la genunchi.-.de ce dupa atata timp nu pot flexa genunchiul.....este posibil sa se fi strans tendonul?
Pur si simplu nu-mi da voie mai.mult....iar in cele 5 zile pana in operatie vreau sa va spun ca aveam genunchiul si coapsa evident fff umflate...am inteles ca sangele a patruns in articulatia genunchiului dar am fost curatata si nu mai poate fi vorba de hemartroza nu? Va rog din suflet spuneti-mi daca imi voi recapata mobilitatea pe genunchi....sunt disperata....nu-mi voi putea relua nici activitatile zilnice obisnuite daca nu-mi voi reveni....am inteles ca e fff indelungat procesul de recuperare...fractura nu s-a calusat...mai am de asteptat un timp dar genunchiul isi va reveni? Ce exercitii as putea executa? Ridic un saculet de sare de 1 kg de 100 de ori pe zi la marginea patului...altceva ce mai pot face?
Astept cu mare interes raspunsul d-tra si va multumesc anticipat!

Data: 18 aprilie 2014

Raspuns:

Buna ziua stimata doamna,
din mesajul dumneavoastra simt foarte multa suferinta si disperare, dar din pacate nu sunt in masura sa va raspund a intrebarile dumneavoastra.
Ati facut  descriere cat se poate de amanuntita, din puctul dumneavoastra de vedere.
Pentru a va oferi un raspuns as avea nevoie de un examen clinic si radiologic.
Pe de alta parte, foarte mult din recuperarea dumnevoastra depinde numai de ceea ce veti face dumneavoastra. Va inteleg perfect starea prin care treceti: in iulie 2013 am suferit 5 fracturi la incheietura mainii stangi. A urmat o intreaga negociere cu medicii care spuneau ca fara operatie nu se poate, apoi 10 saptamani in aparat ghipsat pana aproape de umar, apoi recuperare, apoi osteoporoza, apoi din nou recuperare. La 10 luni de la fracturi inca nu am recuperata integral mana. Ce doresc sa va transmit: este adevarat ca este un proces indelungat de refacere, care necesita foarte multa fizioterapie. De ce aveti nevoie este foarte multa incredere in capacitatea de refacere a organismului si de un program constant de exercitii. Chiar daca nu aveti bani, puteti lua legtura cu un kinetoterapeut care sa va inveti un program pe care sa il aplicati. Nu va trebuie aparatura se pot improviza tot felul de miscari care pot fi facute acasa. Nu aparatul este totul - ci vointa dumneavoastra de a va vindeca. Si abordarea din situatia aceasta de disperare nu va ajuta. Incercati sa intelegeti care sunt mesajele pe care corpul l transmite, sa intrati in legatura cu corpul dumneavoastra si sa il ajutati sa se vindece. Nu trebuie sa luptati cu boala, ci sa va ascultati propriul corp si propria intuitie. La incaput va fi mai greu, treptat veti vedea ca lucrurile se schimba.
Va doresc multa sanatate si putere sa treceti peste ceea ce vi se intampla!

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

Cabinet Alternative Iasi

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top