www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1813
9 decembrie 2013
topic: leziune tendon
dezinsertie partiala lig. patelar
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1830
6 februarie 2014
topic: ligamentoplastie LIA
activitati zilnice
anteriorForum 1831
10 februarie 2014
topic: traumatism genunchi
condropatie-artroscopie
urmatorForum 1832
10 februarie 2014
topic: fractura peroneu
durata imobilizare
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1884
17 decembrie 2014
topic: traumatism genunchi
intindere vs leziune partiala LIA
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1831 - traumatism genunchi-condropatie-artroscopie
Data: 10 februarie 2014

Intrebare:

Buna ziua!

In urma cu un an am suferit un mic accident la schi, la genunchiul sting. RMN imediat posttraumatic evidentia ruptura cvasicompleta LIA, mica fractura subcorticala condil tibial extern, plus edem intra si extraarticular, mici rupturi musculare cu edem asociat...
Am facut o cura de fizio-kinetoterapie preoperator, cu ameliorare partiala dar cu limitare functionala antalgica la urcatul scarilor, squatting, alergare imposibila, durere la teren denivelat sau la anumite schimbari de pozitie, in special in ortostatism. Un nou RMN preoperator-in conditiile in care manevrele clinice nu erau patognomonice pt LIA - arata din nou ruptura partiala de LIA. Am efectuat artroscopie in iunie 2013, unde nu s-a confirmat afectarea LIA, ci doar: condropatie st.I condil femural extern, condromalacie platou tibial intern si extern,si hipertrofie sinoviala . S-a practicat sinovectomie, am repetat cura de fizio-kinetoterapie recuperatorie si tratament cu Artro... 3 luni. Ameliorarea simptomelor de mai sus a fost partiala, dar in ultima luna au revenit la nivelul celor preoperatorii; Musculatura coapsei continua sa se atrofieze, in ciuda faptului ca merg zilnic cu bicicleta, am mers si la inot destul de frecvent, merg pe jos destul de mult si uneori, nu regulat, am continuat  o parte din exercitiile de la recuperare. In plus, la scurt timp postoperator au aparut dureri la suprasolicitare si la celalalt genunchi, uneori si la simplul mers pe teren plat, dar de alt tip si cu alta localizare decit cele de la genunchiul operat.
Singurul lucru pe care nu l-am facut inca au fost injectiile intraarticulare cu subst. viscoelastice.
Va rog sa ma sfatuiti ce as mai putea face - dpdv al investigatiilor si tratamentului, si daca in clinica dv exista si alte posibilitati diagnostice si terapeutice recomandabile, pt a-mi relua functionalitatea la ambii genunchi si, de ce nu, a mai putea practica schiul si alte activitati.
Multumesc mult
Cu stima
Data: 13 februarie 2014

Raspuns:

Buna ziua,

Evident nu va merge bine!

O idee poate fi data de: "Musculatura coapsei continua sa se atrofieze ..." in conditiile programului de recuperare - asta se intampla numai daca programul de recuperare este incomplet sau inadecvat ... sau daca exista inca un factor neprecizat.

Nu exista alte metode de investigatie superioare RMN si artroscopiei iar din punct de vedere al tratamentului ... cred ca trebuie reevaluat programul de recuperare (eventual de catre alta echipa avand in vedere paragraful precedent) sau solicitati o a doua opinie.

Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

18 mai 2017
Manuela B:
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, in luna aprilie am facut artroscopie la genunchiul drept si am primit urmatorul diagnostic - plica sinoviala medio-patelara interna, condropatie st.III femuro-paterala, condropatie st.II platou tibial extern si condropatie compartiment intern, nu inteleg prea multe, medicul ortopedics a fost un pic zgarcit in explicatii... Nu stiu ce am de facut in continuare... Multumesc

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top