www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1686
26 octombrie 2012
topic: periostita tibiala
shin splints
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1825
22 ianuarie 2014
topic: hepatita virala A
repaus sportiv
anteriorForum 1826
22 ianuarie 2014
topic: traumatism tibial
hematom calcificat
urmatorForum 1827
22 ianuarie 2014
topic: transaminaze
efort fizic
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1955
27 aprilie 2016
topic: periostita tibiala
repaus sportiv
Intreaba - Discuta - Raspunde

FORUM 1826 - Traumatism - Hematom ??
Data: 22 ianuarie 2014

Intrebare:

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea : In urma cu 3 luni m-am lovit la tibie intr-un colt (piciorul.drept) in fata jos -apr de laba piciorului)- cred ca a fost un traumatism  .Pe moment nu am pus nimic, mai ales ca nu a curs sange, problema a fost doar la interior am zis ca trece,...s-a invietit locul si in 2 sapt a trecut insa am ramas cu o galma mica (cred ca un hematom). Abia dupa 2 luni am inceput sa aplic zilnic/3 ori /zi A...gel insa banuiesc ca ete un tratament de lunga durata si probabil hematomul se retrage in timp . Urmez si un tratament dat de catre un medic homeopat extract castan salbatic si coacaz negru (pentru sistemul circulator si limfatic - ajuta la reducerea blocajelor limfatice .Am senzatia de febra musculara si senzatie de arsura la piciorul acela - sigur e un blocaj limfatic acolo mai ales k eu am tot mancat foarte multe dulciuri si piciorul nu se poate recupera. Acum dr mi-a zis ca trebuie sa slabesc sa circule sangele mai bine- avand o acidoza si nu se poate drena corect.  Nu am fost la dr , nu am facut o ecografie - un ortoped imi zicea (tot aici pe net) ca daca nu s-a redus hematomul in 2 luni nu se va mai reduce si singura alternativa e operatia dar ca nu imi recomanda pentru ca as avea dureri mai mari dupa. .Eu sunt totusi fff optimista Dr. homeopat mi-a dat sanse chiar multe dar trebuie sa slabesc petru a ajuta circulatia pentru ca locul este in stagnare din cauza acidozei limfatice .
As dori si parerea dvs , daca este bine sa fac incet incet exercitii usoare - sau din contra sa fac sport normal (stepper-bicicileta - mers rapid pe banda ) .
Multumesc !
Apropo, timp de 14 zile (am aplicat si L... Gel dim si seara si NIMIC....sa continui cu L... inca 2 sapt ??
Proble mea cea mai mare este:
daca pot merge pe jos, pe bicicleta si ..dans (adica miscare/sport)

Data: 27 ianuarie 2014

Raspuns:

Buna ziua,

Da, este posibil sa fie un hematom posttraumatic care in cele 3 luni de la producere s-a calcificat.
Daca asa este (fara o consultatie si eventual investigatii nu pot spune exact) atunci exista doar doua solutii:
1. tratament de fizioterapie care sa incerce micsorarea formatiunii - depinde de localizarea exacta (jipodermica / musculara / periostala, regiune, marime, consistenta etc.).
2. tratamentul chirurgical.

Restul tratamentelor descrise de Dvs. au sanse foarte mici de reusita. O miscorare de 10-30% se poate produce natural in urmatoarele 3 luni.

Tipul si nivelul activitatii fizice si sportive se individualizeaza in functie de un diagnostic exact!
Teoretic, la 3 luni de la producere, nu exista restrictii privind activitatea fizica in cazul unui hematom calcificat

Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

14 aug 2019
Ana Roxana D:
Buna ziua,
am cazut foarte rau si mi s-a format un hematom foarte mare, cam cat o portocala, pe fesa stanga. Au trecut 2 saptamani jumatate de la incident, vanataia s-a vindecat, insa hematomul este neschimbat. Are aceleasi dimensiuni, nu s-a retras deloc. In perioada asta am aplicat ... gel de 3 ori pe zi, acum aplic ... gel, insa sunt ingrijorata ca nu scade deloc in dimensiuni, ma doare, nu pot sta pe scaun (folosesc o perna). Nu am luat antibiotice sau antiinflamatoare. Ce trebuie sa fac pt ca acest hematom sa dispara?

19 aug 2019
Dr Gabriel Panait:

Tratamentul hematoamelor mari este ... chirurgical. Sanatate!

30 sep 2020
Alina:
Buna ziua, As vea sa stiu va rog cum a rezolvat Ana Roxana D problema cu hematomul pe fesa.
Am o problema asemanatoare.
Ati putea sa-mi dati mie adresa de mail a doamnei?
Multumesc.

2 oct 2020
Dr Gabriel Panait:

Imi pare rau, datele neafisate sunt confidentiale. Putem afla doar daca revine pe pagina, citeste si va raspunde.

8 oct 2020
Alina:
Am scris comentariul de mai sus. Hematomul a fost mare, s-a mai redus in timp. Acum o luna am cazut. Cred ca a avut cam 10 cm, am inteles de la medic ca avea in jur de 50 ml sange. Nu pot sta in fund, simt ceva tare la nivelul fesei. Inca se vede hematomul, nu este tare la atingere, nu ma doare. Daca nu se resoarbe de tot in urmatoarea luna si simt tare cand stau jos, va trebui scos cel mai probabil. Este complicata aceasta operatie? Primul medic la care am fost dupa ce am cazut a spus ca trebuie drenat daca nu se resoarbe in 2 saptamani apoi m-am dus la alt medic care a spus ca putem astepta sa se resoarbs si daca mai ramane o galma dupa un timp si ma deranjeaza se scoate dar tot ramane o jena acolo.

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top