www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1807
21 noiembrie 2013
topic: talus valg
talonete plantare
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1814
10 decembrie 2013
topic: artroscopie sold
leziune labrum sold - artroza
anteriorForum 1815
11 decembrie 2013
topic: dezvoltare fizica
pes cavus - picior scobit
urmatorForum 1816
14 decembrie 2013
topic: traumatism torace
fractura coasta sau clavicula
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1931
31 august 2015
topic: dezvoltare fizica
deformare plantara
Intreaba - Discuta - Raspunde

FORUM 1815 - leziune labrum sold - artroscopie sold
Data: 11 decembrie 2013

Intrebare:

Buna ziua.
Este vorba de fetita mea, are 11 ani, aprox 52 kg, la o inaltime de 1,6 m.
Are picior scobit, si bataturi in talpa, si nu reusim sa gasim o solutie. De aproape 1 an tot umblam de la un medic la altul, si in incercarea de a evita operatia.

Este un copil frumos, dezvoltat armonios, foarte sportiva, dar a aparut aceasta problema care a oprit-o de la orice fel de sport (facea volei).

Va rog, exista o solutie pentru un consult la dvs, exista talonete speciale pentru asa ceva, exista exercitii de recuperare?

Va multumesc.
Cu stima,
Data: 12 decembrie 2013

Raspuns:

Buna ziua,

Piciorul scobit (pes cavus) este un dismorfism ( o abatere de la normal) la nivelul piciorului (bolta plantara foarte scobita), in fapt inversul piciorului plat (platfusul).

Se transmite ereditar sau este asociat unor afectiuni ortopedice sau neuromusculare - in cca. 50% din cazuri este asociat bolii Charcot-Marie-Tooth.

Acuzele (durerile in special plantare) apar datorita faptului ca presiunea la nivelul plantei se distribuie anormal - cu aparitia afectiunilor de suprasolicitare - astfel, poate aparea: metatarsalgia, aponevrozite plantare, osteofitoze,  tendinoze Achileene iar in timp (ani) artroza gleznei.

Tratamentul piciorului scobit este:
- chirurgical - relativ dificil - variate proceduri pe tesuturile moi sau pe tesut osos (osteotomii, stabilizari prin artrodeza) - indicate in situatia de durere continua, in cazul esecului tratamentului conservativ;
- tratament conservativ - cuprinde o serie de masuri:
- ortezare (talonete individualizate);
- kinetoterapie - stretching si tonifierea musculaturii insuficiente;
- masaj, osteopatie;
- fizioterapie in perioadele hiperalgice;
- corectarea posturii si echilibrului.
Rata de succes a tratamentului conservativ este undeva la 50% (de aceea ati vizitat mai multi medici) dar nici tratamentul chirurgical nu va poate oferi succes garantat.

Daca doriti ma puteti contacta pentru o consultatie.(click pe numele meu pentru informatii).

Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

26 sep 2016

ulodanil:

am aceeasi problema dar cu baietelulu meu-13 ani.
De 1 an am mers la tot felul de controale neurologice, ortopedice. i-am facut testele neurologice VCN, EMG,(nu sunt modificari) radiografii, iar acum am ajuns intr-un impas!
Un renumit medic spune ca are nevoie de osteotomie bilaterala la ambii genunchi(sunt cuvintele mele-traducerea diagnosticului).
Un alt medic ortoped, nerenumit, imi spune, vazand radiografiile, ca nici pe departe nu sunt necesare aceste osteotomii!
vreau sa stiu ce a facut doamna cu fetita pentru ca si eu sunt diperata pentru ca nu mai am incredere in chirurgii ortopezi care, am impresia ca vor sa experimenteze!
Va rog sa ma indrumati astfel incat sa evit operatia cel putin pana se stabilizeaza piciorul in crestere!
Multumesc

28 iulie 2018

C.Elvira:

Buna seara si eu am o fetita cu varstra de 9 ani are picior scobit bilateral exista sanse de recuperare?
Stiti un medic bun?

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top