www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1677
5 octombrie 2012
topic: traumatisms genunchi
contuzie fotbal
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1691
2 noiembrie 2012
topic: cardiologie sportiva
suflu sistolic gr.1
anteriorForum 1692
4 noiembrie 2012
topic: traumatism genunchi
leziune menisc si LIA
urmatorForum 1693
6 noiembrie 2012
topic: suplimente
vitamine inot
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1704
13 decembrie 2012
topic: traumatism genunchi
ruptura de menisc
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1692 - leziune menisc si LIA
Data: 4 noiembrie 2012

Intrebare:

Buna ziua!
Domnule Doctor in urma cu 30 de zile la fotbal am primit o lovitura in exteriorul genunchiului stang,m-a durut pe moment apoi s-a umflat, l-am tinut imobilizat 14 zile si apoi pe baza controlului ortopedic am folosit si inca folosesc o orteza mobila. Am facut acum 5 zile un RMN si rezultatele sunt urmatoarele:
- Lame lichidiene intraarticulare situate astfel:
     -in bursa retro si suprapateral extern;
     -in recesul postero-lateral;
     -antero-extern intraarticular;
     -mic chist adiacent unghiului antero-supero-extern al epifizei tibiale;
     -adiacenta postero-extern codilului femural intern cu usoara extensie sub insertia craniala a ligamentului colateral intern;
     -mic chist de cca 5-6mm adiacent posterior insertiei caudale a LIP.
- Aspect difuz conturat, hipertrofiat cu arie inflamatorie in portiunea mediala a LIA cu 1/2 craniala, usor decalate spre posterior si decalaj anterior de cca 5-6 mm al marginii posterioare a epifizei tibiale fata de portiunea "in oglinda" a condilului femural extern.
-Arie inflamatorie in portiune craniala a LCE fara discontinuitati la acest nivel.
-Aspect mai neomogen al cornului posterior menisc intern cu posibila dar inconstant vizibila fina arie liniara orizontala
- Fara modificari de semnal la nivelul meniscului extern sau modificari de traiectt la nivel LIP, ligamentelor colaterale si rotulian.
 CONCLUZII:
- Lame lichidiene intraarticulare cu extensii locale (vezi text)
- Lipsa vizualizarii intrregului traiect al LIA cu arie inflamatorie mediana sugerind cel putin ruptura partiala fasciculara
- Contuzie edematoasa insertie craniala LCE
- Aspect mai neomogen al cornului posterior menisc intern cu posibila dar inconstant vizibila leziune grad II la acest nivel.
- Mica disociatie menisco-capsulara corn posterior menisc extern
- Arii de edem osos la nivelul condilului femural extern si epifizei tibiale.
 Tin sa va precizez ca ma doare foarte putin cand indrept piciorul la maximum de tot si la extensie cand il aduc fortat pana la capat de tot.
Va rog daca puteti sa-mi ziceti daca e nevoie neaparat de operatie sau daca e ceva ce pot sa fac sa scap de operatie.
Cu speranta ca nu v-am plictisit, va multumesc anticipat.
Data: 5 noiembrie 2012

Raspuns:

Buna ziua,

Diagnosticul RMN conduce la indicatia de artroscopie exploratorie.
Foarte importanta este si stabilitatea genunchiului, care nu se poate evalua decat clinic - pentru aceasta puteti sa apelati la medicul care a recomandat investigatia ... sau la alt medic.
Dificil de prezis daca se va putea evita interventia dar puteti temporiza 30-60 zile cu tratament de recuperare (fizioterapie si gimnastica) urmand ca dupa acest interval sa decideti (impreuna cu medicul Dvs.).

Sanatate,

FORUM 1692 - leziune menisc si LIA
Data: 6 noiembrie 2012

Intrebare:

Buna ziua!
Va multumesc in primul rand pentru raspuns, va pot spune ca genunchiul a fost examinat si este stabil nu am probleme sa-mi fuga, il simt putin slabit cand e intins la maxim si nu e incordat, doar atat. As mai avea o intrebare in speranta ca nu sunt prea insistent, e legata de edemul osos la nivelul condilului femural extern si epifizei tibiale; pentru asta nu exista un tratament deoarece am inteles tot de pe internet ca e edemul osos e destul de periculos, se poate face ceva?
VA MULTUMESC ANTICIPAT

Data: 9 noiembrie 2012

Raspuns:

Buna ziua,

Edemul osos va "ceda" (teoretic) in 60 zile cu tratament de fizioterapie adecvat ~ procedurile vor fi individualizate. Continuati sa utilizati orteza de genunchi in aceasta perioada.

Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top