www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1645
15 iulie 2012
topic: hernie de disc
tenis de masa
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1688
28 octombrie 2012
topic: tendinita infraspinos
traumatism umar
anteriorForum 1689
31 octombrie 2012
prolaps L5 cu protuzie
urmatorForum 1690
2 noiembrie 2012
topic: supliment
cat este de eficient ...
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1734
2 martie 2013
reluarea activitatii sportive
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1689 - inceput hernie de disc
Data: 31 octombrie 2012

Intrebare:

buna ziua. am minim prolaps L5 cu o mica protuzie mediana si paramediana cu atingere radiculara s1 la nivelul recesurilor laterale L5-S1 bilateral extraforamidal. .2mici hernii intrasomatice in platourile vertebrale lombare...am 22 ani 85 kg faceam indreptari cu 220 kg iar genoflexiuni cu 180..am renuntat la geno  si indreptari, ramat flexii cu bara din picioare...vreau sa  ma ajutati daca mai fac sala imi agravez problema cat de grav sunt? unul din doctori la care am fost mi-a zis ca sunt de operat iar altul ca e foarte mica problema si sa faca repaos o luna plus reflexo terapie timp de o sapt...ceia ce am si facut...va multumesc anticipat
Data: 2 noiembrie 2012

Raspuns:

Buna ziua,

Diagnosticul pe care il aveti indica faptul ca structurile (discurile si vertebrele) de la nivelul coloanei vertebrale nu au rezistat la solicitari / suprasolicitari.
Fara o consultatie nu se poate aprecia daca este necesara interventia chirurgicala sau cat de grav sunteti, dar problema nu este "foarte mica" si am retineri in faptul ca reflexoterapia va putea reduce dicopatia (sunt de acord ca amelioreaza sindromul dureros dar ca va reface structurile ...).
Orice activitate sportiva si nesportiva (deci inclusiv sala) care include flexie-extensie si torsiune a jonctiunii lombosacrrate (pentru protectie este indicata o orteza - centura lombara), mai ales cu greutati care depasesc 1/2 din greutatea corpului are mare probabilitate sa agraveze situatia.
Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top