www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1642
5 iulie 2012
topic: traumatism genunchi
fisura ...
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1676
30 septembrie 2012
topic: artroscopie
atrofie musculara, sinovita
anteriorForum 1677
5 octombrie 2012
topic: traumatisms genunchi
contuzie fotbal
urmatorForum 1678
9 octombrie 2012
topic: entorsa
ruptura ligament talofibular
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1692
4 noiembrie 2012
topic: traumatism genunchi
leziune menisc si LIA
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1677 -  traumatism genunchi
Data: 5 octombrie 2012

Intrebare:

Stimata Doamna
  La un partida de fotbal am primit o lovitura pe partea exterioara a genunchiului, am auzit o pocnitura si pret de 1 minut nu am reusit sa folosesc deloc genunchiul, apoi parca durerea a trecut (probabil ca genunchiul era foarte bine incalzit), in ziua cu pricina nu am avut mai deloc probleme cu genunchiul, dar dimineata m-am trezit cu el destul de umflat. am mers la medicul ortoped, am facut o radiografie si nu am probleme la oase, rmn nu exista aici in oras. Rotula mi-a fost deplasata putin in interiorul piciorului, dansa a pus-o la loc,nu am avut dureri mari. Acum nu ma doare decat foarte putin cand calc in el, dar port o orteza care mi-a imobilizat genunchiul complet, e inca umflat dar au trecut doar trei zile si folosesc antiinflamator si comprese aplicate foarte des. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca nu ma doare asa tare este posibil ca ligamentele incrucisate sau stiu eu ce alte ligamente, sa se fi rupt sau doar s-au lezat sau intins mai mult decat trebuie.
 Va multumesc anticipat si  va rog mult daca puteti sa ma ajutati.
Data: 6 octombrie 2012

Raspuns:

Bună ziua,
pentru un răspuns complet ar fi fost necesare mai multe date, care lipsesc: vârsta, dacă ați făcut sau nu sport de performanță, tipul de activitate zilnică pe care o desfășurați.
Durerea nu este un criteriu necesar. Dacă sunt tânăr ar fi util să faceți un RMN pe care să se vadă exact ce tipuri de leziuni sunt și în funcție de acest diagnostic să poată fi stabilită atitudinea terapeutică.
Multă sănătate!

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

27 sept 2018
Remus:
Buna ziua, acum fix 3 saptamani am jucat fotbal pe teren sintetic, la un moment dat, dintr'o rasucire brusca,am simtit o durere cumplita ca o intepatura la nivelul genunchiului drept.....cam 1 zi intreaga nu am putut deloc sa calc pe picior. De atunci, de mers pot,
dar nu pot sa indrept piciorul la maxim ca pe cel drept.. si am dureri in timpul mersului cand am tendinta sa indrept piciorul. Simt durere in partea exterioara spre dreapta a genunchiului.
Uneori doare,alteori nu, cand ma las greutate pe picior doare...fluctueaza..o zi doare..alta nu.
Multumesc anticipat si sper sa ma puteti ajuta.
Mentionez ca am 31 de ani...joc fotbal(jucam) cam de 3 ori pe saptamana si sunt [confidential]

28 sept 2018
Dr Gabriel Panait:

Regret, pe baza descrierii Dvs. se poate suspecta o leziune de menisc extern.
Va recomand sa mergeti la o consultatie de ortopedie.
Sanatate!

2 febr 2019
A. Gabriela:
Buna ziua,am si eu o intrbare la dvs. ds. daca ma puteti ajuta, baiatul meu are 13 ani si joaca fotbal de la 7 ani, are 1,87 inaltime si 78kg. Acum trei luni mi a spus ca a dat cu piciorul stang gresit in minge. Acum are o durere dupa antrenament si spune ca il doare in partila laterale ale genunchiului. Am fost la ortoped i a facut film si nu s a vazut nimic. Ne a spus ca poate fi de la crestere, genunchiul in partile laterale e putin umflat. Va multumesc.

4 febr 2019
Dr Gabriel Panait:

Incercati inca o consultatie, la alt medic.
Sanatate!

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

Cabinet Alternative Iasi

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top