www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1535
12 februarie 2012
topic: afectiuni periarticulare
epicondilita - tendinita cot
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1668
12 septembrie 2012
topic: ligamentoplastie LIA
risc recidiva
anteriorForum 1669
14 septembrie 2012
topic: epicondilita
cotul jucatorului de tenis
urmatorForum 1670
18 septembrie 2012
topic: exostoza
osteofitoza - exostoza
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1669 - epicondilita
Data: 14 septembrie 2012

Intrebare:

Buna ziua.
 In luna octombrie anul trecut am avut dureri la cotul drept datorate miscarilor repetitive ce le fac la servici.
In februarie acest an am fost diagnosticat cu epicondilita si am inceput tratamentul traditional: fizioterapie, exercitii, laser,etc. La rezonanta magnetica rezultatul a fost tendinopatie a extensorului comun al cotului (epicondilita externa). Ligamentele colaterale interne si externe sint intacte, deasemenea aspect normal al nervului cubital si median.Tendunul nu este rupt sau fragmentat deci am in inteles ca nu este cazul unei interventii chirurgicale.
  La radiografia facuta zonei cervicale a coloanei a rezultat o diminuare a spatiului intre C6-C7 Si C7-T1. Exista o legatura intre aceasta si epicondilita cotului? Avand in vedere natura jobului trebuie sa reiau miscarile repetate ale cotului drept...
  Puteti sa-mi sugerati o solutie de tratament? exista o perioada estimativa de vindecare a acestei boli avand in vedere ca sint in concediu medical si fac regulat exercitii si fizioterapie?
  Va multumesc pt timpul acordat. 
Data: 15 septembrie 2012

Raspuns:

Buna ziua,
Singurele legaturi intre o posibila discopatie cervicala si epicondilita externa sunt:
- si discopatia cervicala se poate manifesta cu dureri la nivelul cotului;
- pot avea o cauza comuna - o insuficienta musculara la nivelul centurii scapulare.
In afara de fizioterapie si gimnastica este indicata si o orteza antiepicondilita cu pernuta de silicon.
Si nu in ultimul rand ... rabdare, pentru ca, sigur va trece, uneori mai repede (15-30 zile) alteori mai tarziu (pana la 4 luni).
Va doresc sa fie mai repede! (smile!)
Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top