www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1665
31 august 2012
topic: ligamentoplastie LIA
este necesara?
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1667
6 septembrie 2012
topic: hernie inghinala
hernie - risc recidiva
anteriorForum 1668
12 septembrie 2012
topic: ligamentoplastie LIA
risc recidiva
urmatorForum 1669
14 septembrie 2012
topic: epicondilita
cotul jucatorului de tenis
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1679
9 octombrie 2012
topic: LIAE
leziune completa LIA
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1668 - ligamentoplastie LIA - risc recidiva
Data: 12 septembrie 2012

Intrebare:

Buna ziua D -nule DOCTOR.
Ma numesc L... si sunt din B.... am fost operat pe data de 12-09-2012 de ligament incrucisat ( LIA) de catre D-nul Dr. C.... la spitalul ... Bucuresti, de care am fost f multumit operatia a decurs f bine eu pot spune ca ma simt f bine la externare din spital (dupa 5 zile) am putut indoii piciorul la 90 gr.deocamdata nu mai fortez finca pe scrisoarea medicala scria sa nu indoi mai mult de 90 gr. in primele 14 zile dupa operatie, in primele 3 zile dupa operatie in timp ce faceam in pat extensii si flexii mai bine zis cand incercam sa indoi piciorul mi sa parut sau chiar sa intamplat ceva in interiorul genunchiului dar nu am avut nici o durere nimic numai ca parca sa intamplat ceva acolo in int.intrebarea mea pt.dumneavoastra este. Sa putut rupe ceva sau afecta cu ceva sistemul care a fost pus pt.reconstructia ligamentului (LIA) sau ligamentul nou reconstruit din cauza ca am tras cam tare pt.recuperare in primele zile cu extensii si flexii sau sa intaplat cu totul alt ceva si a fost normal asa, de atunci ma gandesc numi la asa ceva sa nu sa se fi intamplat ceva rau.
VA MULTUMESC
Data: 15 septembrie 2012

Raspuns:

Buna ziua,

In cazul tuturor ligamentoplastiilor LIA exista risc de recidiva (leziunea neoligamentului sau desprinderea din suruburi) mai mare in cazul exercitiilor intempestive si intensive.
Nu cred ca este cazul Dvs. pentru ca Dl Doctor care v-a operat face "montaje" solide si probabil ati simtit doar repozitionarea unui menisc.
Daca nu doare si genunchiul nu si-a marit volumul continuati programul de recuperare - fara sa va grabiti!
Daca totusi va ganditi numai la asta, un recontrol la Dl Doctor va poate linisti!
Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top