www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1644
10 iulie 2012
topic: alte afectiuni
durere abdominala
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1662
22 august 2012
topic: alimentatie
dieta
anteriorForum 1663
23 august 2012
topic: contuzie
traumatism glezna
(alte afectiuni)
urmatorForum 1664
29 august 2012
topic: articulatia genunchiului
cracmente - zgomote
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1756
24 aprilie 2013
topic: alte afectiuni
talasemie minora
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1663 -  traumatism glezna
Data: 23 august 2012

Intrebare:

Buna ziua doamna doctor Drosescu !

In urma cu doua sptamani dintr-o joaca am lovit destul de puternic masa de cafea cu piciorul drept. Am pus gheata peste noapte, dar dimineata m-am trezit cu laba piciorului unflat si o vanataie in zona osului peroneu< zona interioara, nu reuseam sa pun piciorul in pamant.Mi-am aplicat diferite geluri speciale pt astfel de dureri, luate din farmacie< plus ca mi-am pus comprese calde cu otet. Imediat la doua zile am inceput sa port acea gheata speciala "Orteza Glezna - Fixa Rebound; Air Walker". Ma ajuta foarte mult sa ma deplasez< Acum reusesc sa pun piciorul in pamant, sa ma deplasez dar calacand pe partea stanga sau pe calacai foarte incet dar doar cativa pasi pt ca durerea inca o simt in zona osului respectiv< mai exact de sub oul piciorului pana mai sus de ou...De doua zile simt aceasta durere surda chiar si purtand aceasta gheata. Intrebarea mea este daca aceasta durere este normala si cat timp va mai trebui sa port aceasta gheata<,ce imi recomandati sa administrez? mentionez ca o port doar in timpul zilei, iar seara imi pun o glezniera> Nu am consultata nici un medic pana acum.
Va multumesc anticipat ,
Data: 23 august 2012

Raspuns:

Bună ziua,
din ceea ce descrieți dumneavoastră se pare că este un traumatism forte la nivelul gleznei.
Ceea ce ai făcut (aplicații de gheață, comprese cu oțet, orteză) sunt măsuri corecte.
Legat de durerea remanentă ea poate avea mai multe cauze printre care complicarea unui traumatism inițial, formarea unui hematom profund, redoare articulare prin imobilizare.
În mod normal în orice fel de traumatism care evoluează spre rezolvare durerea se atenuează de la o zi la alta.
În această situație vă indic să mergeți la o consultație medicală pentru a diagnostica eventualele complicații sau pentru a găsi o explicație la încetinirea procesului de vindecare.
Multă sănătate!

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

Cabinet Alternative Iasi

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top