www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1648
24 iulie 2012
topic: entorsa
entorsa genunchi - orteza
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1652
3 august 2012
topic: entorsa genunchi
leziune LCI
anteriorForum 1653
3 august 2012
topic: entorsa genunchi
ruptura LIA si ruptura de menisc
urmatorForum 1654
5 august 2012
topic: condropatie
condropatie condil femural
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1861
19 august 2014
topic: genunchi
orteza genuflexiuni
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1653 - ruptura LIA si ruptura de menisc
Data: 3 august 2012

Intrebare:

Buna ziua!

Fac volei de performanta. Acum 2 luni am fost diagnosticat cu ruptura de menisc si ligament incrucisat anterior in urma unui RMN. Acum o luna s-a intervenit prin artroscopie, unde s-a constatat:

1. Ruptura cu clivaj orizontal corn posterior menisc intern stang.
2. Fisura corp menisc extern stang.
3. Ruptura ligament incrucisat anterior stang.

La o luna de la operatie inca am dureri uneori. Doresc sa mai joc un sezon inainte de a ma opera la ligamente pentru ca e ultimul an de juniori si nu vreau sa-l pierd.
Va rog sa-mi recomandati o orteza pe care sa o pot folosi la antrenamente si meciuri si daca se poate ce exercitii ar trebui sa fac pentru a rezista macar inca un an.
Va multumesc.
Data: 6 august 2012

Raspuns:

Buna ziua,

Ortezele care stabilizeaza genunchiul in cazul leziunilor ligamentului incrucisat sunt orteze care au insertii metalice articulate (articulatii). De obicei, cu cat sunt mai avansate tehnologic cu atat sunt mai scumpe. Fara o consultatie nu va pot indica un anumit model.

In al doilea rand, trebuie sa intrebati daca regulamentul de concurs de la volei permite intrarea in teren cu astfel de dispozitive - stiu ca genunchierele de protectie sunt permise, dar nu stiu daca se accepta si dispozitivele ortetice.

In ultimul rand, nu stiu daca decizia Dvs. de a mai juca un an inainte de ligamentoplastie este una buna, pentru ca deja aveti leziuni pe ambele meniscuri; raspunsul depinde de stabilitatea genunchiului.

Sanatatea si cariera Dvs. sportiva sunt mult prea importante pentru a fi decise prin internet!
Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top