www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1637
20 iunie 2012
topic: entorsa grava
ruptura de ligamente incrucisate
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1651
2 august 2012
topic: fractura
fractura humerus
anteriorForum 1652
3 august 2012
topic: entorsa genunchi
leziune LCI
urmatorForum 1653
3 august 2012
ruptura LIA & ruptura de menisc
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1707
1 ianuarie 2013
limitare flexie
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1652 - probleme cu un ligament al genunchiului
Data: 3 august 2012

Intrebare:

Dle doctor acum trei saptamani la un  meci de fotbal in alergare mi a alunecat piciorul stang intr-o parte si am simtit o arsura si am cazut.dupa ce m am ridicat m am dus acasa unde am tinut compresii cu gheata ,a doua zi sa umflat genunchiul.am fost la dosctor dupa 2 zile unde am facut o radiografie unde in care mi sa spus ca nu am nimic ,dar prin consultatiea doctorului mi sa spus ca am un ligament smuls in partea interioara a piciorului si mi a fost pus un gips timp de 2 saptamani.dupa ce mi a fost scos gipsul doctorul mia recomandat o perioada de recuperare de 10-14 zile.am facut recuperarea numai in apa prin mers .acum dupa 9 zile am inceput sa merg destul de bn dar inca nu imi da voie sa imi indoi genunchiul la maxim si inca m ai este un pic umflat .ce metode de recuperare imi recomandati sau sa imi spuneti daca sunt pe drumul cel bun cu recuperarea, ma refer daca o sa imi de-a voie sa il indoi.
Data: 6 august 2012

Raspuns:

Buna ziua,
Din mesajul Dvs. se intelege ca este vorba despre o entorsa de genunchi cu leziune de ligament colateral intern (LCI).
Aparent evolutia este favorabila - adica sunteti pe drumul cel bun!
In plus fata de mersul prin apa, se pot face si 10 sedinte de fizioterapie (unde scurte, magnetoterapie, laserterapie, curenti interferentiali, ultrasunet - in asocierea si cu parametrii stabiliti de medicul serviciului de fizioterapie) si sa utilizati o orteza de genunchi cu articulatie.
Daca deficitul de flexie persista este indicat si un RMN nativ de genunchi.
Sanatate

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top