www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1626
2 iunie 2012
topic: entorsa genunchi
dezinsertie LIA
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1636
18 iunie 2012
topic: discopatie
prolaps disc L4 si L5
anteriorForum 1637
20 iunie 2012
topic: entorsa grava
ruptura de ligamente incrucisate
urmatorForum 1638
21 iunie 2012
topic: leziune musculara
perete abdominal
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1652
3 august 2012
topic: entorsa genunchi
leziune LCI
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1637 - ruptura de ligamente
Data: 20 iunie 2012

Intrebare:

Buna ziua,

in urma cu 6 sapatamani la baschet am facut o schimbare de directie si am auzit la genunchiul drept "trosc", m-a durut pe moment, dar am putut sa calc pe varful piciorului, normal ca m-am dus acasa, am aplicat gheata. In ziua urmatoare m-am dus la urgenta pentru ca nu puteam sa calc pe picior, tot piciorul ma durea si era inflamat. Si sa ma duc pana la baie era un chin, saream incet pe stangul si ma durea si dreptul. Doctorul mi-a spus ruptura de ligamente mi-a dat sa iau C... 200mg de 2 ori pe zi si sa ma duc la el peste 3 zile. In timpul acesta tot nu puteam sa calc pe picior, pentru ca ma durea. Peste 3 zile m-am dus la dansul la consultatie si a zis ruptura de ligamente incrucisate m-a tras de genunchi si se vedea ca se misca acolo ceva, mi-a recomandat orteza. Peste inca vreo 2-3 zile eram mai fericita pentru ca puteam sa ma las totusi pe picior si nu ma mai durea ca inainte. Am purtat orteza timp de o luna, pe urma m-am dus din nou la un consult, mi-a recomandat purtarea unei fase elastice si kinetoterapie si sa am prezint din nou la dansul peste 2 luni. Pentru deplasare am nevoie si de carja. De o saptamana deja am renuntat la orteza, am probleme cu coboratul sau urcatul scarilor cu piciorul drept, nu vreau nici sa il fortez, adica cobor cateva scari folosind ambele picioare si indoind genunchiul drept. In ultimele 2 zile mi s-a umflat piciorul de la genunchi in jos. E normal? Mentionez ca la servici ma duc cu masina si vin cu masina, deplasare pe jos e foarte putina cativa metri. Sa fie din cauza pozitiei la birou?... Pentru ca indoi genunchiul. L-am intrebat pe d-nul doctor de RMN, dansul mi-a raspuns ca in mod normal ala se face numai in cazul in care se ajunge la operatie sau in momentul in care piciorul nu mai este asa umflat?

1) credeti ca este ruptura de ligamente? pentru ca pana nu fac RMN-ul nu stiu si nu pot sta linistita
2) cum sa procedez sa imi revin cat mai rapid? pentru ca mi-e si frica sa il fortez prea mult. Dar ma simt aiurea nefiind in stare sa fac anumite lucruri ce inainte puteam sa le fac fara nici o problema.
3) Inflamarea piciorului imi da o stare de nervozitate gandindu-ma daca va fi vreodata bine.
ce sa iau in cazul acesta?

Multumesc mult
Data: 21 iunie 2012

Raspuns:

Buna ziua,

1) Cred ca medicul care v-a consultat si tratat nu avea nici un motiv sa mentioneze "ruptura de ligamente incrucisate" daca nu era cazul! Apoi si descrierea Dvs. se potriveste diagnosticului, inclusiv marirea de volum din ultima perioada (care nu este normala, decat in contextul diagnosticului).
2) Daca discutam de "mai rapid" este o ... discutie lunga!
   Ce puteti face:
- efectuati examenul RM;
- continuati sa utilizati o orteza de genunchi cu articulatie metalica inca minim 30 zile;
- fizioterapie si kinetoterapie.
3) Este normal! Cred ca nervozitatea este determinata mai mult de lipsa unei certitudini!
Sanatate

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top