www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1562
6 martie 2012
topic: spondilolistezis
spondilolistezis gradul III
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1562
6 martie 2012
topic: spondilolistezis
spondilolistezis gradul III
anteriorForum 1563
6 martie 2012
topic: traumatism compresiune
tasare vertebrala T6 si T7
urmatorForum 1564
11 martie 2012
topic: varia
informatii
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1573
27 martie 2012
topic: hernie de disc
protruzie discala L5-S1
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1563 -  tasare vertebrala T6 si T7
Data: 6 martie 2012

Intrebare:

buna ziua...va rog din suflet daca se poate...sa ma puteti sfatui in legatura cu o problema..la coloana vertebrala...Acu 2 ani am picat in cap...din tei...si in momentul rostogoliri am auzit un mic parait...MA DURUT coloana 2-3 zile...apoi mi-a trecut.Inconstienta mea a fost ca am stat nu 1 an de zile..fara sa ma duc la doctor..pentru ca nu ma durea! 2011 vara.lu iulie am fost la mare...si vantul era puternic..ma luat durerea de spate..de nu ma m ridicat..din pat 2-3 zile. Am ajuns la spitalul judetean..si mi  sa spus      ca in zona toracala vertebrele T6 SI T7 sunt un pic tasate sau deplasate (asta dupa ce m au consultat mai multi doctori dupa radiografie normala...laterala.Tratamentul la m facut si il fac electroterapie..si masaj fizioterapeutic. Problema este ca nici acu nu stiu si poate ma puteti sfatui. Am jucat fotbal de la 7 ani..semi-profesionist.MAI POT JUCA FOTBAL? nu l mai practic de performanta...doar in timpul liber... POT SA L MAI PRACTIC CU ACEASTA PROBLEMA? fiind si la sport..CE SPORTURI NU AM VOIE SA FAC? sportul e viata mea..si fara el...de aceea nu renunt..chiar daca pot ajunge la paralizie..este adevarat? va multumesc...cu stima
Data: 7 martie 2012

Raspuns:

Bună ziua,
ca regulă, este util să consultați medicul, de medicină sportivă sau ortoped, după traumatismele mai importante....mă rog, este bine si după un an de zile.....dacă este numai o tasare atunci cel mai important lucru și care v-ar ajuta foarte multe ar fi un program de kinetoterapie pe care să îl învățați și pe care apoi, să-l aplicați acasă, zilnic, măcar 6-7 luni de zile, consecutiv.
Ceea ce v-am recomandat este pe baza diagnosticului pe care mi l-ați scris.
Eu aș indica și o verificare a posturii corpului, măsurarea lungimii membrelor inferioare.
Ca sporturi pe care nu le-aș indica ar fi să nu faceți culturism, să nu ridicați greutăți sau să nu practicați sporturi asimetrice (aruncări, popice, etc)
Multă sănătate!

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

Cabinet Alternative Iasi

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top