www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1534
10 februarie 2012
topic: calcaneodinie
durere calcaneana
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1554
29 februarie 2012
topic: hernie de disc
protruzie discala
anteriorForum 1555
1 martie 2012
topic: fractura
fractura metatarsian
urmatorForum 1556
2 martie 2012
topic: varia
Ordinul 5298 din 2011
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1571
21 martie 2012
topic: fractura
fractura bimaleolara
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1555 - fractura metatarsian
Data: 1 martie 2012

Intrebare:

Buna ziua!
Practic arte martiale de 8 ani de zile, iar in urma cu 2 saptamani mi-am fracturat osul metatarsian de la piciorul stang; pana acum l-am tinut ghips si mi s-a mai recomandat inca o saptamana; problema este ca peste 20 de zile se va desfasura campionatul national...intrebarea mea e daca voi putea sustine proba ce consta in executarea unor tehnici in pozitii joase, necesitand astfel si folosirea piciorului? dupa prima saptamana am facut o radiografie de control, iar calusul incepuse sa se formeze. Exista vreo sansa ca dupa o luna de la fractura sa ma intorc in sala si sa incep pregatirea pentru campionat?
Data: 2 martie 2012

Raspuns:

Buna ziua,
Sansa exista daca in perioada de imobilizare efectuati un tratament de magnetoterapie. (tratamentul de magnetoterapie scurteaza timpul de consolidare al unei fracturi cu pana la 50% - si informatia nu este numai din carti ci si din experienta personala!).
Acum puteti sa discutati riscurile cu medicul care va trateaza (nu ati mentionat care metatarsian ... ca sunt 5, localizarea fracturii si daca exista deplasare) - dupa scoaterea aparatului gipsat este necesara inca o radiografie.
In final doua idei:
Nu exista performanta fara riscuri!
Toate se platesc in viata! Platesc si cei care se avanta si ... cei care nu, dar ... altfel!

Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top