www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1538
13 februarie 2012
topic: leziune tendon
microsmulgere ligament/tendon
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1541
15 februarie 2012
topic: leziune menisc
durere post meniscectomie
anteriorForum 1542
17 februarie 2012
topic: tendinita
tendinita tendon rotulian
urmatorForum 1543
17 februarie 2012
topic: artroza
coxartroza
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1579
1 aprilie 2012
topic: tendinopatie
tendinoza cvadricipitala
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1542 - tendinita - tendon rotulian
Data: 17 februarie 2012

Intrebare:

buna ziua,
in urma cu  aprox 2 luni de zile am, la terminarea unui meci de fotbal in sala am simtit usoare dureri sub rotula genunchiului drept. la momentul respectiv am facut un repaus de aprox 2 sapt, dupa care am reluat avtivitatile sportive. Durerile au ineput sa creasca si am apelat la un cunsult medical-diagnosticul a fost tendinita rotuliana. Dl doctor mi-a recomandat tratament cu antiinflamatoare + fizioterapie laser. dupa 2 sapt de tratament si 8 sedinte laser durerea s-a ameliorat, dar nu a disparut cumplet astfel incat nu pot sa imi reiau activiatea sportiva. la un nou consult mi s-a recomandat un nou medicament (ketonal in loc de a... - ceea ce luasem pana atunci).
acum ma aflu in cea de-a 3-a sapt de tratament, ar mai trebui sa iau ketonal inca 9 zile, dupa care se presupune ca ar trebui sa fie mai bine.
aveti un sfat la cazul meu?
in cazul acestui tip de afectiune, activitatea sporiva ulterioara tratamentului este una normala? sau va exista riscul de recidiva?
dupa aceste 9 zile incep activitaea de antrenament normal?

Multumesc!
Data: 21 februarie 2012

Raspuns:

Buna ziua,

Cateva sfaturi:
- utilizarea unei orteze pentru tendinita patelara poate sa va ajute;
- dupa recuperare, activitatea sportiva ulterioara este una normala (in majoritatea cazurilor);
- exista si risc de recidiva si risc de aparitie a tendinitei la genunchiul contralateral;
- dupa perioada de repaus, reluarea activitatii sportive se face progresiv - nu uitati de stretching!
- masajul transvers profund - cu un gel antiinflamator poate sa va ajute; la fel ca si crioterapia locala dupa fiecare antrenament;
- atentie la suprasolicitare - dozarea intensitatii si duratei antrenamenteleor.
Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top