www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1532
9 februarie 2012
topic: entorsa genunchi
durere genunchi
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1539
13 februarie 2012
topic:  discopatie
discopatie L4-L5
anteriorForum 1540
14 februarie 2012
ruptura partiala LCM
urmatorForum 1541
15 februarie 2012
topic:  leziune menisc
durere post meniscectomie
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1591
11 aprilie 2012
leziune LCI
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1540 -  ruptura partiala LCM (ligament colateral medical genunchi)
Data: 14 februarie 2012

Intrebare:

Buna seara.
    Pe 21.01.2012 am facut ruptura partiala LCM, la schi. Am facut Rmn. Am stat 10 zile cu atela gipsata, apoi 1 luna cu orteza recomandata de medic, am stat/stau  in medical cuminte acasa 6 saptamani,  urmez tratament cu A... 60 mg (am facut cu  90 mg 15 zile) si  A... ambele de pe 24.01.2012, am pus gheata local in primele 5 zile din 2 in doua ore,  stau cu piciorul cat mai sus de nivelul inimii, toate la indicatia medicului ortoped.
    Intrebarile mele sunt:  1: voi avea nevoie de recuperare medicala? pe 29.02 mi se termina concediul medical, iar 01.martie incep munca. Si intrebarea 2:cand am voie sa fac inot si bicicleta eliptica
Va multumesc.
Data: 15 februarie 2012

Raspuns:

Bună dimineaţa.
Cu siguranţă că ar fi indicată/utilă recuperarea medicală - kinetoterapia din cel puţin două considerente: sunteţi o persoană tânără, chiar dacă nu este evidentă atrofia musculară este prezentă, recuperarea ajută la refacerea tonului muscular. În plus, sunt exerciţii speciale prin care presiunea articulară să fie preluată de musculatură.
Înot puteţi să începeţi când vă permiteţi financiar - eu recomand ca atunci când este posibil, să se practice înotul chiar în perioada de repaos - în apă mişcările sunt mult mai uşor de efectuat, presiunea asupra articulaţiilor nu este ca în aer şi în plus se păstrează tonusul muscular. Sigur că va necesară un pic de atenţie: nu se forţează, nu faceţi mişcări bruşte, reluat efortul progresiv.
Cât priveşte bicicleta eliptică, eu aş sugera ca iniţial să înceţi cu înotul şi kinetoterapia şi în funcţie de cum vă veţi simţi veţi lucra şi la bicicletă.
Multă sănătate!

Dr Paula Drosescu
Associate Certified Coach ICF

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

Cabinet Alternative Iasi

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top