www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1533
9 februarie 2012
topic: leziune tendon
tendinopatie achileana
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1537
13 februarie 2012
topic:  alte afectiuni
traumatism dorsal
anteriorForum 1538
13 februarie 2012
topic:  leziune tendon
microsmulgere ligament/tendon
urmatorForum 1539
13 februarie 2012
topic:  discopatie
discopatie L4-L5
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1542
17 februarie 2012
topic:  tendinita
tendinita tendon rotulian
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1538 - ligament desprins de os
Data: 13 februarie 2012

Intrebare:

Buna ziua.
Am 15 ani si practic baschetul de performanta de 3 ani.De pe data de 23 decembrie 2011 am intrerupt antrenamentele din cauza unei dureri sub genunchiul stang. In urma consultatiei (pe baza unei radiografi) la ortoped mi s-a spus ca ligamentul este desprins de os dar ca nu necesita operatie. A trebuit sa iau o luna pauza si sa port in acest timp o orteza. Dupa o luna am mers la control si totul era in regula asa ca am inceput exercitiile de recuperare.
Lucram cu 10 kg la apratul de extensii pentru picioare si de frica sa nu fortez piciorul stang (cel cu problema) am lasat mai mult greutatea pe cel drept .Imi dau seama ca a fost o prostie ce am facut dar acum dupa 2 meciuri jucate ma doare piciorul drept, sub genunchi. Durerea nu se manifesta ca la piciorul stang ci cuprinde partea usor laterala de sub genunchi. De asemanea simt o usoara jena atunci cand merg.
Va-as fi extrem de recunoscator daca mi-ati spune opinia dumneavoastra in legatura cu aceata problema.
Va multumesc.
Data: 17 februarie 2012

Raspuns:

Buna ziua,
Desi nu ati mentionat diagnosticul primit in timpul consultatiei, descrierea Dvs. sugereaza o apofizita tibiala anterioara cu microsmulgerea tendonului rotulian / patelar.
Fie ca este acest diagnostic fie ca este alta microsmulgere ligamentara sau tendinoasa, perioada de repaus sportiv a fost insuficienta, iar la exercitii s-a fortat nejustificat.
Pentru mai multe detalii apelati la o consultatie de medicina sportiva unde trebuie sa mergeti insotit de un parinte/reprezentant major.
Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top