www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1523
2 februarie 2012
topic: leziune menisc
RMN genunchi
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1524
2 februarie 2012
topic: prolaps discal
prolaps discal L4 si L5
anteriorForum 1525
2 februarie 2012
interpretare RMN
urmatorForum 1526
3 februarie 2012
topic: ligamentoplastie LIAE
elongare LIAE
 urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1528
6 februarie 2012
operatie de menisc
Intreaba - Discuta - Raspunde

FORUM 1525 - interpretare RMN
Data: 2 februarie 2012

Intrebare:

buna ziua domnule doctor, as vrea sa va citesc ce am la urmatorul rmn facut in 30.01.2012,si sa-mi ziceti ce trebuie sa fac sa mai joc fotbal, de mentionat este k am fost operat la gen drept de menisc in 2009:
ruptura corn anterior si posterior menisc extern si extruzie de fragment meniscal, ruptura crues 3 corn posterior intern, edem osos la niv condilului femural extern margine latero-anterioara, ligamnetele colaterale cu acumulare fluida in jur pe tot traiectul
Data: 4 februarie 2012

Raspuns:

Buna ziua,
Sa mergeti la o consultatie la medicul care a efectuat prima interventie!
Este posibil sa fie necesara o noua artroscopie.
Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

25 iulie 2018
CROITORU:
Buna ziua,
in urma nui RMMN am primit rezultatul de Leziune importanta neregulata Crues 3 la nivelul cornului posterior si corpului meniscului intern, rupturi fibrilare moderate in 1/2 inferioara a LIA fara ruptura totala.
Impotana infilltratie edematoasa a grasimii popliteale , colectie fluida in spatiul popliteu de aprox 7 mm grosime colectie cu grosime 10 mm situata intern de muschiul gastrocnemian intern.
As dori sa stiu cat de grav este si mai ales ce inseamna leziune CRUES 3?
Va multumesc anticipat!

27 iulie 2018
Dr Gabriel Panait:

"Crues" este un medic care a realizat o clasificare a leziunilor de menisc (clasificare care ii poarta numele).
Inseamna ca pentru leziunea Dvs. exista indicatie de artroscopie. Totusi, aceasta informatie va fi interpretata de catre medicul Dvs. pentru a decide oportunitatea interventiei chirurgicale.

17 martie 2019
Asstef:
Buna seara,
fiica mea de 14 ani face baschet de performanta si in urma acuzarii unor dureri la genunchiul drept care persista am fost la o consultatie medicala. A fost indicata efectuarea unui rmn care a avut ca si rezultat urmatoarele:
Evalurea IRM nnativa a genunchiului drept in secventele T1 sagital, T2 fl2d axial, T1 tirm coronal, PD coronal, PD FS axial si sagital, evidentiaza:
Structurile osoase examinate sunt in pozitie anatomica.
Cartilajele de crestere sunt deschise.
Cartilajelle articulare femuro-tibiale au aspect IRM normal.
LIA este usor hipertrofiat distal, are aspect desirat al insertiei tibiale.
LIP are asspect IRM normal.
Mica acumuulare fluida periligamentara pe fata anterioara LIA.
Meniscu iintern are mici modificari ovalare de hipersemnal PD FS in cornul posterior.
Meniscul extern are aspect IRM normal.
Ligamentelle colaterale au aspect IRM normal.
Fine rupturi fibrilare cu acumulari fluide intre fibrele musculare in extremitatea distala a muschiului semimembranos si la nivelul insertiei capului medial al muschiului gastrocnemian.
Mica acumulare fluida cu aspct chistic popliteu intern de aproximativ 11/7/4 mm.
Ptella esste in pozitie normala.
Cartilajele femuro-patellare au aspect IRM normal.
Tendonul patelar are aspect IRM normal.
Fine modifficari de hipersemnal PD FS in insertia patellara a tendonului muschiului cradricipital.
Fine aumuulari fluide in retinaculele patellare, retro si suprapatellar.

CONCLUZZIII:
Minime leziuni LIA. Leziune de corn posterior al meniscului intern gradul I-II. Chist Baker. Mici rupturi fibrilare musculare distale la nivelul muschiului semimembranos si la nivelul capului medial al muschiului gastrocnemian.
Va rog dac se poate sa imi spuneti ce inseamna mai exact in termeni nespecific si ce avem de facut in continuare, repaus, recuperare poate continua cu sportul de performanta?
Va multumesc anticipat!

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top