www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1504
15 ianuarie 2012
topic: patologie tumorala
osteosarcom ewing femur
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1519
28 ianuarie 2012
topic: cardiologie sportiva
hipertrofie cardiaca
anteriorForum 1520
30 ianuarie 2012
condrom tibial
urmatorForum 1521
30 ianuarie 2012
topic: fractura
fractura calcaneu - exercitii

urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1641
3 iulie 2012
osteocondensare cap humeral
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1520 - condrom tibial
Data: 30 ianuarie 2012

Intrebare:

BUNA ZIUA'
PROBLEMA MEA ESTE URMATOAREA: IN AUGUST 2009 IN URMA UNEI MISCARI AM SIMTIT O DURERE IN GENUNCHIUL DREPT .MI SE UMFLASE LOCAL SI SIMTEAM CUM CEVA MA TINEA IN SPATELE GENUNCHIULUI , APROAPE BLOCINDU L. PEST 2 ZILE DE LA INCIDENT MI S-A FACUT O INTERVENTIE CU ARTROSCOPUL INTR-UN SPITAL DIN BUCURESTI. CONFORM SPUSELOR MEDICULUI TOATE ERAU LA LOCUL LOR.IMI AMINTESC CA S-AU CHINUIT MULT PINA AU GASIT MENISCUL CA REA CONFORM SPUSELOR LOR INTACT. INTERVENTIA A DURAT 90 MIN.DUPA 7 ZILE DE LA EXTERNARE DUREREA ERA ACEEASI. AM FACUT UN RMN CU SUBS, DE CONTRAST. REZULTATUL A FOST URMATORUL: CONDROM 2CM EPIFIZA PROXIMALA TIBIALA, INTEGRITATEA LIGAMENTELOR COLATERAL LATERAL, MEDIAL,TRACT ILIO TIBIAL, INCRUCISAT ANTERIOR SI POSTERIOR, LEZIUNE CU TRAIECT ORIZONTAL CORN ANTERIOR MENISC EXTERN. FARA MODIFICARI LA NIVELUL CARTILAJULUI ARTICULAR. CANTITATE IMPORTANTA DE LICHID IN CAVITATEA SINOVIALA"MEMBRANA SINOVIALA INTENS GADOFILA. EDEM DIFUZ AL TESUTULUI ADIPOS INFRAPATELEAR. HOFFA. DUPA O PERIOADA CU ANTIINFLAMATOARE, GIMNASTICA MEDICALA SI FIZIOTERAPIE M-AM SIMTIT DESTUL DE BINE MERGIND SI LA SERVICIU.DURERI AU MAI FOST INSA LA LIMITA SUPORTABILULUI.IN ACEASTA IARNA INSA AU APARUT CEVA MAI DESE CAR E CEDEAZA LA CITE UN ANTIINFLAMATOR DAR LA CITEVA ZILE REAPAR.VA INTREB DACA E BINE SA INCERC O ALTA INTERVENTIE SAU SA O MAI AMIN PR MAI TIRZIU .SI AS DORI SA-MI SPUNETI LA CE MA POT ASTEPTA PE VIITOR DE LA EXISTENTA ACELUI CONDROM.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Data: 30 ianuarie 2012

Raspuns:

Buna ziua,
Condromul este o formatiune osoasa tumorala benigna. (am scis aceasta pentru ca sa nu va speriati!)
Interventia chirurgicala pentru excizia formatiunii (condromului) este singura optiune terapeutica pe termen lung.  Interventia va fi urmata de tratament de recuperare si ... gata!
Interventia se mai poate amana o perioada (cateva luni) fara probleme (dar cu acordul medicului ortoped).
Fara interventie situatia va fi ca in prezent, perioade mai bune si perioade mai proaste, adica cu durere, scaderea masei musculare, consecutiv restrangerii activitatii fizice, tulburari de mers, stress psihic si nu imposibil ... fractura pe os patologic (fractura tibiei chiar in zona condromului).
Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top