www.pansportmedical.ro
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva

HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...

Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt subiect (topic)
Forum 1495
30 decembrie 2011
topic: entorsa-disjunctia
disjunctie acromio-claviculara operata
Forum MedicinSportiva.Ro
Alege alt numar sau alta data
 anterior
Forum 1510
20 ianuarie 2012
topic: hernie de disc
hernie de disc operata
anteriorForum 1511
21 ianuarie 2012
topic: entorsa
disjunctia acromio-claviculara
urmatorForum 1512
22 ianuarie 2012
topic: hernie de disc
hernie discala cu fragment

urmatorul
Cum functioneaza Forumul?
Raspunsuri la intrebari frecvente
Forum 1531
9 februarie 2012
topic: entorsa
disjunctie acromio claviculara
Intreaba - Discuta -Raspunde

FORUM 1511 - disjunctia acromio-claviculara gradul II
Data: 21 ianuarie 2012

Intrebare:

buna ziua am cazut la munte in timp ce mergeam cu placa si am fost diagnosticat cu disjunctia acromio-claviculara gradul II, am fost la spital la ... mi-au pus bandaj Dessault, am venit la ... mi-au zis ca nu e cazul de operatie, in final am ajuns la ... unde mi-au facut inca o radiografie (a 3-a) mi-a zis doctorul ... ca este disjunctie de gradul 2 si ca vadem sapt viitoare daca e de operatie, mi-a zis sa-mi pun orteza, am orteza cu numele [...] imi puteti spune  daca este indicata pt afectiunea mea sau imi puteti da cateva sfaturi, cum se reface ligamentul ce riscuri sunt pe viitor, as vrea sa stiu pentru ca doctorii de pana acum nu au fost foarte comunicativi sa-mi spuna exact ce se intampla.
va multumesc si astept cu interes raspunsul d-voastra, o zi buna
Data: 21 ianuarie 2012

Raspuns:

Buna ziua,
Consider ca bandajul Dessault sau o orteza tip bandaj Desault) este superioara celei ce v-a fost indicata, deoarece imobilizeaza mai bine zona lezata dar ... optiunea apartine medicului Dvs.
In rest, trebuie sa va decideti la un medic pentru ca o consultatie este buna, o a doua opinie este excelenta, dar la peste 3 opinii, ajungem sa ne incurcam unii pe altii si de aceea unii medici pot devini necomunicativi! (smile!).
Pe scurt, aveti o entorsa la articulatia acromio-claviculara, care s-a imobilizat si acum se asteapta evolutia. Nu sunt prea multe de spus: de obicei vindecarea nu necesita interventia chirurgicala iar sechelele sunt rare; daca este posibil, se poate asocia si fizioterapia in aceasta perioada (de imobilizare).
Sanatate,

ATENTIE!  Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA!
Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Adauga un comentariu:

*Important! Comentariile sunt moderate de Dr Gabriel Panait; deoarece nu putem fi permanent on-line, intre trimiterea comentariului si aparitia acestuia pe pagina va trece un interval de timp variabil (intre 24 - 48 ore);

Nume:

*obligatoriu; este recomandat utilizarea unui pseudonim; numele va fi publicat online;

Adresa de e-mail:

*optional; adresa NU va fi publicata online;
*daca introduceti o adresa de e-mail reala, o copie a mesajului va ajunge si la Dvs.;

Comentariu:

*obligatoriu; (maxim 3000 caractere)

Retineti link-ul articolului pentru a verifica comentariile ulterioare.

www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.

Back ↑ top