| FORUM
1493 - fractura de calcaneu fara deplasare Data:
22
decembrie 2011
Intrebare:
buna
ziua! am suferit o fractura de
calcaneu fara deplasare la picorul drept si
as fi vrut sa aflu cand si cum imi pot relua mersul
dupa eliminarea ghipsului.
| Data:
30 decembrie 2011
Raspuns:
Buna ziua, Raspunsul
exact il puteti afla doar de la medicul care v-a tratat, care cunoaste
evolutia, care a vazut si radiografia de control la 30 zile. Fara aceaste
radiografii, raspunsul la intrebarea "cand puteti relua mersul" este aproximativ (din pacate nu ati precizat nici cat a durat imobilizarea gipsata) - intre 45 si 60 zile de la accident (ma refer la mersul cu sprijin calcanean integral). De obicei, exista o perioada (15-30 zile) in care este recomandat mersul cu sprijin partial (cu carje sau bastoane), si incarcare progresiva. Sanatate,
|
|
FORUM
1493 - fractura de calcaneu fara deplasare Data:
3 ianuarie 2012
Intrebare:
buna
ziua! am suferit o fractura de calcaneu bohler 1 cumulata cu o entorsa,
tratata cu atela ghipsata
2 saptamani + aparat ghipsat graffin
6 saptamani.acum la zece zile dupa scoatere ghipsului nu ma pot sprijini pe picior, iar glezna este imobila si umflata.ce exercitii de recuperare a mobilitatii si mersului pot face acasa sau in alta parte, intrucat trebuie sa-mi reiau mersul cat mai repede. va multumesc
| Data:
3 ianuarie 2012
Raspuns:
Buna ziua, Daca va grabiti (desi "graba strica treaba"), cel mai bine este sa mergeti la o clinica de recuperare pentru a putea asocia mai multe metode de tratament (fizioterapie, kinetoterapie, masaj, etc.). Desigur, puteti incerca si la domiciliu, pe riscul Dvs. Daca doriti mai mult ... Cum putem fi contactati?Sanatate, |
|
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate
CONSULTANTA si NU CONSULTATIE MEDICALA! Acestea
NU INLOCUIESC si NU se
SUBSTITUIE unei CONSULTATII MEDICALE!
Comentarii:
3 iul 2017
C.Marian:
Buna ziua am sufert o fractura de calcaneu la piciorul drept fara deplasare an urma investigatiei medicul m-a trimes acasa fara sa gipseze piciorul m-ia recomandat anticoagulant pe peroada imobilizarii exercitii ale ancheeturii este normal?
Adauga un comentariu:
| |
|
|
|