www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportiva
www.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 
  TRAUMATOLOGIA IN RUGBY

PERSPECTIVA MEDICALA SI PSIHOLOGICA
Laura Margareta Bara   Alina Isabela Gherghisan   Dragos Catescu
 
 
   
Prezentare de carte:*
F.A.Q. Publicitate - Anunturi
 

 “Traumatologia in rugby - perspectiva medicala si psihologica” este prima carte din Romania care trateaza concis principalele afectiuni traumatice intalnite in rugby si care adduce in discutie pentru prima data legatura de cauzalitate intre componenta psihologica si traumatismele intalnite pe terenul de rugby.
Este impartita in doua parti: una medicala si cealalta psihologica. Partea medicala contine o descriere sintetica a celor mai frecvente traumatisme intalnite pe terenul de rugby in stricta legatura cu postul ocupat in echipa, precum si informatii utile cu privire la accidentarile specifice, aflate in directa corelatie cu tehnicile de joc: modul de prindere a balonului oval precum si efectuarea placajului.
Partea de inedit consta in abordarea intr-o maniera concreta si aplicata a modului de actiune in cazul unei accidentari in teren, precum si in prezentarea unor fotografii ( in capitolul «  Strapping ») insotite de explicatii despre contentia adeziva articulara. Totodata,  sunt trecute in revista notiuni despre refacerea dupa efort si cateva elemente de stretching, extrem de utile pentreu orice jucator de rugby. Partea psihologica aduce in discutie conceptul de psihosomatica si ipoteza implicarii factorului psihologic in incidenta traumatismelor sportive in rugby.
Pasiunea pentru rugby a celor trei autori a dus la o abordare pluridisciplinara, atat din punct de vedere medical, kinetoterapeutic cat si psihologic, realizand o viziune unitara transdisciplinara, si aratand necesitatea ca aceste trei discipline sa coexiste in orice ramura sportiva.Autorii :

 Laura Margareta Bara este medic specialist recuperare medicala  si a colaborat cu FRR- Federatia Romana de Rugby din martie 2006 pana in aprilie 2009.  
Din iunie 2007 pana in aprilie 2009 medic Lot National Seniori Rugby in XV.
 Participa alaturi de  Echipa Nationala de Rugby Seniori la Cupa Mondiala de Rugby – Franta 2007, Cupa  Europeana  a Natiunilor in anii 2008 si 2009, I.R.B Nations Cup in anii 2007 si 2008 si Pacific Tour in toamna anului 2008.

Alina Isabela Gherghișan este psiholog cercetator stiintific in cadrul Institutului National de Cercetare pentru Sport a colaborat in perioada octombrie 2006 – august 2008 cu Federatia Romana de Rugby, activand ca psiholog sportiv al loturilor nationale de rugby: Seniori, U18, U19, U20, participand la numeroase campionate.

Dragoș Catescu . Intre anii 2008-2009 a participat in calitate de kinetoterapeut si colaborator al Federatiei Romane de Rugby la Campionatul European under 18 Italia, Campionatul Mondial U20 Chile.
 Iunie 2008 devine kinetoterapeutul Echipe Nationale de Seniori Rugby alaturi de care participa la I.R.B  Nations Cup, Pacific Tour, Challenge Cup, Cupa Europeana a Natiunilor. 
Adresă corespondenţă Dr Laura Margareta Barabara_laura@yahoo.com
 

 
 
    


Atentie!*

Nu raspundem de veridicitatea sau exactitatea  informatiilor.!
Utilizatorul trebuie sa decida si este singurul raspunzator de modul cum utilizeaza Informatile si Serviciile furnizate in sectiunea de Publicitate; acccesarea link-urilor se face pe raspunderea Utilizatorului.
Serviciul este furnizat pe principiul "asa cum este" sau "asa cum este disponibil".
Proprietarul si Colaboratorii  NU pot fi responsabili de orice actiune pe care o intreprindeti pe baza respectivelor Informatii si a Serviciului.
*  cititi  Termeni si Conditii
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top