www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
EFSMA european federation of sports medicine associations
www.medicinasportiva.ro
Newsletter Medicina Sportiva
  english
Societatea Romana de Medicina Sportiva


Home       • Contact       • Manifestări interne       • Revista      • Manifestări externe      • Informatii utile     • Sport
 


"Medicina Sportiva" Nr.10 - 2007
ARTICOLE ORIGINALE – rezumat
 

Inlocuirea lichidelor pierdute in timpul antrenamentelor de gimnastica aerobica cu GATORADE vs. apa

Anca Ionescu1, Adela Apostol1, Mirela Vasilescu2 , Ligia Rusu2
1 Universitatea de Medicina “Carol Davila”, Bucureşti
2 Universitatea din Craiova, Romania


Rezumat.  Studiul si-a propus sa urmareasca daca Gatorade poate asigura o rehidratare mai buna decat apa. Inlocuirea rapida si eficienta a lichidelor pierdute prin transpiratie este importanta pentru mentinerea capacitatii de efort. O bautura optima de rehidratare trebuie sa indeplineasca mai mai multe conditii: sa stimuleze consumul, sa asigure o absorbtie intestinala rapida si o diureza incetinita.

Acest studiu demonstreaza ca inlocuirea lichidelor sudorale cu fluide fara continut de sodiu determina scaderea natremiei sanguine, cu accentuarea pierderilor lichidiene in timpul efortului fizic si efect negativ asupra activitatii cardio-vasculare si stresului fiziologic.

Masurarea pierderilor prin transpiratie, diureza, a concentratiei de sodiu, a ingestiei de lichide si alurii ventriculare au fost parametrii care au aratat eficienta rehidratarii cu Gatorade. Bazandu-ne pe rezultatele acestui studiu, putem aprecia beneficiile pe care le duce utilizarea Gatorade ca solutie de rehidratare in timpul antrenamentelor de gimnastica aerobaica.

Cuvinte cheie:  rehidratare, GATORADE
top
Realizator Web - Dr.Gabriel Panait Informatiile apartin S.Ro.M.S - persoana contact Dr.Mirela Vasilescu


Sectiunea Societatii Romane de Medicina Sportiva este gazduita si administrata GRATUIT pe www.medicinasportiva.ro  -  a se vedea Termeni si Conditiiwww.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.


Back ↑ top