Informatii utile

A XXVII-a Conferinta Nationala de Medicina Sportiva (2018)


19 iun 2018

Multumim participantilor si sponsorilor!

8 iun 2018
Workshop: Terapia prin aplicare de benzi kinesiologice, kinesiotaping, 16 iunie 2018.

Terapia prin aplicare de benzi kinesiologice, kinesiotaping, a devenit în ultimii ani, o terapie de impact în lumea recuperării medicale. Benzile colorate sunt foarte des întâlnite în lumea sportului, de la Jocurile Olimpice până la jocurile sportive din întreaga lume. Pentru cei care activează în domeniul recuperării sportive și care utilizează orice altă terapie manuală, este foarte important să înțeleagă mecanismul terapiei prin benzi kinesiologice.
Pe durata worksop-ului vor fi evidențiate caracteristicile și formele de decupare utilizate in tehnica de recuperare prin benzi, metodele de aplicare și elemente de bază pentru aplicarea în diverse patologii.

Durata workshop: 1-2 ore
Asist. Univ. Drd. Kinetoterapeut Eva Ilie
1 iun 2018

Perioada de inregistrare on-line (si plata prin transfer bancar) s-a incheiat.

Din 1 iunie 2018 - inregistrarea si achitarea taxei se va face doar in perioada Conferintei, fara ca Organizatorii sa poata garanta primirea materialelor Conferintei (mapa etc.).
 250 lei pentru membri S.Ro.M.S.
 400 lei pentru non-membri S.Ro.M.S.
 100 lei pentru medicii rezidenti de Medicina sportiva membri S.Ro.M.S. (exclusiv)

25 mai 2018

Conferinta va fi creditata cu 18 puncte E.M.C.

18 mai 2018
Workshop Stretching global activ SGA, 16 iunie 2018.

Stretching-ul global activ (SGA) (Souchard 1995) este o metoda de stretching miofascial ce deriva din reeducarea posturala globala (RPG), creata de prof. dr. Souchard, fizioterapeut francez.
SGA-ul are un rol foarte important in RPG, prevenind aparitia proceselor patologice, imbunatatind si mentinand rezultatele obtinute in abordarea terapeutica propusa. Fiziopatologia cu repercursiuni majore asupra muschiului scheletic este retractractia muschilor postural tonici, ale caror efecte morfologice sunt foarte evidente si adesea rezultatul este impotenta functionala.
Acest concept este absolut fundamental, conducandu-ne sa luam in considerare un nou concept al slabiciunii musculare cauzata de un exces de rigiditate care atunci cand devine cronica, este baza patologiilor intalnite in viata fiecarui sportiv.

Ce o sa stim dupa acest workshop?
Evaluarea lanturilor musculare statice
Incadrarea intr o familie posturala
Program postural preventiv
Program postural recomandat in functie de lantul muscular scurtat
Program postural adaptat sportului practicat

Durata workshop: 1-2 ore
Lector: fkt. Alin Burileanu, Tutor RPG
8 mai 2018
Workshop teoretic si practic in evaluarea biomecanica a piciorului atletului, 16 iunie la ora 9.00.

Titlu workshop:
Hallux limitus functional in sport si metode de tratament cu orteze functionale de picior.
Obiective: Definirea si identificarea patologiei de Hallux Limitus Functional la sportivul de performanta.
Intelegerea patologiei si a implicatiilor acesteia in performanta sportiva, examinarea clinica si baropodometrica in vederea stabilirii diagnosticului si tratamentului in Hallux Limitus Functional.

Cuprins Workshop: Definitia Hallux Limitus Functional.
Notiuni de baza in biomecanica propulsiei.
Mecanismul pasiv Windlass in propulsie.
Alterarea mecanismului Windlass si compensatii biomecanice in Hallux Limitus Functional.
Examen clinic functional si biomecanic al piciorului atletului.
Identificarea clinica si baropodometrica a disfunctiilor si compensatiilor biomecanice ce altereaza propulsia in sport.
Teste clinice biomecanice.
Metode de tratament utilizand orteze functionale de picior.
Exercitiu fizic terapeutic in Hallux Limitus Functional.

Lector: Drd. Fizioterapeut Iulia Dragoi, Formator in biomecanica piciorului pentru Asociatia de Podiatrie din Romania. Specialist in terapie manuala ortopedica, fizioterapia sportului de elita si evaluare si tratament disfunctii si patologii de biomecanica ale piciorului.
7 mai 2018
Lucrarile Conferintei Nationale de Medicina Sportiva (2018) vor avea loc la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Bd. Marasti - langa Arcul de Triumf, Bucuresti.
10 februarie 2018
In atentia lectorilor:
va rugam sa ne trimiteti pe adresa de e-mail ancaiosrms@gmail.com, pana la 1 mai 2018, un rezumat de max. 250 de cuvinte, in engleza pentru a fi publicat in revista Medicina Sportiva. (Taxa de publicare in Revista "Medicina Sportiva" se achita doar pentru articolele "in extenso", deci nu si pentru rezumate.) Va multumim!

Lucrarile (pentru prezentari) transmise pana la 1 mai 2018 "in extenso" in formatul pentru Revista de Medicina Sportiva (click pentru download pdf) si daca sunt acceptate, vor fi publicate in numarul urmator al Revistei Medicina Sportiva (format electronic). Informatii complete pe pagina Revistei..
Dupa acceptare, veti fi contactati pentru a achita in contul Societatii taxa de publicare de 150 lei si a transmite formularul de transfer al dreptului de copyright (click pentru download doc).

Lucrarile se pot transmite si catre:
Prof. Univ. Dr. Anca Mirela Ionescu
Presedinte Societatea Romana de Medicina Sportiva
E-mail: ancaiosrms@gmail.com
10 februarie 2018
Site-ul Conferintei Nationale de Medicina Sportiva 2018 este on-line.
5 februarie 2018
Primul anunt:
Conferinta Nationala de Medicina Sportiva va avea loc in perioada 14 - 16 iunie 2018 la Bucuresti.

Recomandat de Societatea Romana de Medicina Sportiva


VAXICUM® SPORT

Parteneri:


Comitetul Olimpic si Sportiv Roman FRF: Federaţia Română de Fotbal Federatia Romana de Rugby

Informatiile apartin S.Ro.M.S - persoana contact: Dr. Mirela Vasilescu


Redactor si realizator Web -  Dr. Gabriel Panait
Copyright

Publicarea, reproducerea, modificarea, afisarea sau distribuirea materialelor (inclusiv a siglei/banner-ului) continute in website-ul MedicinaSportiva.Ro este permisa numai cu acordul scris al MedicinaSportiva.Ro.


Este permisa copierea strict pentru uzul personal al Utilizatorului, excluzand orice utilizare in scopuri publicitare, comerciale, etc - informatiile acestui site sunt puse la dispozitia Utilizatorului pentru documentare si acumulare de cunostinte, nu pentru a le prelua si comercializa.


Orice Utilizator poate include unul sau mai multe link-uri la website-ul medicinasportiva.ro - cu conditia de limitare doar la numele website-ului si a siglei/banner-ului - prin introducerea script-ului corespunzator oferit pe website; preluarea altor informatii necesita acordul MedicinaSportiva.Ro. Nu este permisa introducerea acestor link-uri pe website-uri cu continut ilegal, obscen sau ofensator sau in orice situatie in care ne este afectata reputatia.


Note

S.Ro.M.S's web section is freely created and hosted on www.medicinasportiva.ro  -  according to Terms & Conditions


Sectiunea Societatii Romane de Medicina Sportiva este gazduita si administrata GRATUIT pe www.medicinasportiva.ro -  a se vedea Termeni si Conditii MedicinaSportiva.Ro


Back ↑ top