Acest website utilizeaza cookies! Despre confidentialitate!. Close (auto)
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Policlinica Vitan - Cabinetele Medicale Grupate Vitan
Newsletter Medicina Sportivawww.medicinasportiva.ro
Societatea Romana de Medicina Sportiva


HOME CONTACT DESPRE NOI
FORUM Cum sa?...
 


 
0;  <<<<< [ 51 - 60 ]; [ 61 - 70 ]; [ 71 - 80 ]; [ 81 - 90 ]; [ 91 - 100 ];  >>>>>  
 pagina:  71 - 72 - 73 - 74 - 75 - 76 - 77 - 78 - 7980
Cum functioneaza Forumul:
ATENTIE!
Raspunsurile - trebuie considerate  CONSULTANTA  si  NU  CONSULTATIE MEDICALA! Acestea NU  INLOCUIESC  si  NU se SUBSTITUIE  unei  CONSULTATII MEDICALE!




Data: 26 septembrie 2009
623.Comentariu/Intrebare: opertie menisc

buna ziua, pe data de 10.09.09 am fost diagnosticat cu (diagnostic la internare) leziune menisc intern genunchi stang.
La externare mi s-a pus diagnosticul de leziune menisc intern (longitudinala corn posterior), Leziune menisc extern (compexa degenerativa corp si corn posterior), Ruptura completa L.I.A.(dezinsertie femurala), Condropatie gr.II platou tibial. Ca urmare acestui fapt s-a intervenit chirugical - artroscopie sub anestezie rahidiana, intraoperator s-au constatat leziunile de mai sus , practicandu-se meniscectomie partiala interna si externa -artroscopie. Acesta mi-a fost diagnosticul si interventia chirugical trecuta pe biletul de externare. Intrebarea mea este ce semnifica diagnosticul la externare si daca este nevoie (obligatoriu) sa ma opereze la ligamentte (LIA). VA MULTUMESC ANTICIPAT SI ROG RASPUNS CAT MAI URGENT DACA ESTE POSIBIL.
Data: 28 septembrie 2009

Buna ziua,
Avand in vedere profesia, ocupatia sportiva, varsta Dvs. precum si faptul ca (deja) exista condropatie platoului tibial (cartilajul de pe tibie s-a "uzat" destul de mult) - ligamentoplastia este o interventie logica.
Bineinteles ca nimic nu este obigatoriu - daca starea Dvs. este buna si doriti sa mai amanati, nimeni nu va poate obliga sa va operati imediat.
Restul diagnosticului arata leziunile de menisc (intern si extern) care au fost "rezolvate" in timpul artroscopiei.
Sanatate,
PS - cu toata bunavointa mai devreme de 36 - 48 ore nu am cum sa raspund pentru ca in afara de internet exista obligatii profesionale, familiale si ... intrucat nu sunt o "masina" am nevoie de "ceva" timp pentru a ma gandi la fiecare raspuns.

Data: 27 septembrie 2009
624.Comentariu/Intrebare: Hematom la genunchi

Buna seara.
Acum 2 saptamani si 3 zile eram la fotbal la antrenament. Nu am facut nici o incalzire nimic ci am intrat direct intr-un meci. La una dintre faze in timp ce alergam si am sutat cu stangul mi`a trosnit genunchiul drept.Am simtit putina durere dar dupa nimic.Dupa cam 1 ora a inceput sa se umfle.M-am dus direct la urgente unde mi s-a facut o radiografie si mi s-a spus ca am doar un hematom. Nu am consultat nici un medic sportiv.Mi-au pus o altela gipsata si m-au sfatuit sa pun gheata si rivanol rece.La primul control dupa o saptamana mi s-a facut o punctie si a scos o putin lichid. Miercuri v-a trebui sa ma duc din nou la control. V-a avea repercursiuni? Voi mai putea juca fotbal? As avea nevoie de opreatie. Va rog din toata inima sa ma ajutati. Sunt foarte speriat. Multumesc anticipat.
Data: 30 septembrie 2009

Buna ziua,
Din descrierea Dvs. se pare ca sunteti la prima entorsa de genunchi!
Nu pot aprecia gravitatea si necesitatea operatiei (aceasta o va decide medicul care va trateaza), dar fiind un traumatism extrem de frecvent in sport, va pot spune ca marea majoritate a sportivilor (peste 95%) continua activitatea sportiva (fara probleme) dupa acest tip de accident!
Sper sa aflati vesti bune astazi!
Sanatate,

 
Data: 27 septembrie 2009
625.Comentariu/Intrebare: 

Buna, sunt operat la genunchiul drept de ruptura partiala  de menisc acum dupa o luna si  ceva genunchiul e la fel de umflat si dureros. Umfatura e deasupra de genunchi, la punctia inainte si dupa operatiea iesit sange.Se poate sa am alta boala? Doctorul mi-a prescris sa fac hemoleucograma, valorile sunt:;hemoglobina 11,9 v.normale 13-17 hematocrit 35,9.normal 42-52; MCV 62 normal 82-92,6; MCH 20,8 normale 27-31; RDW 18,2 normale 11,6-14,8; Monocite 7,47 normale 3-7; STGP 56 normale 5-55. Nu stiu daca are importanta dar am si piatra mare la fiere si sunt operat de ulcer doodenal. Multumesc astept parerea d-voastra.
Data: 30 septembrie 2009

Buna ziua,
In mod evident exista o problema - la nivelul genunchiului sau generala - dar este imposibil de evaluat prin internet!
Analizele mentionate sunt intr-adevar in limite normale dar sunt insuficiente pentru un diagnostic!
Antecedentele Dvs. nu par a avea legatura cu problema care va supara!
Trebuie repetate (si completate) analizele si eventual o noua punctie cu analiza lichidului articular.
Sanatate,

      
Data: 28 septembrie 2009
626.Comentariu/Intrebare: dureri de genunchi

Am si eu o intrebare si un am nevoie si de un sfat in acelasi timp.
Fac aerobic de o perioada lunga se timp ( mai mult de 5 ani, in mod frecvent 3 ori pe sapt cel putin) si in ultimul am inceput sa am dureri de genunchi, nu sunt insuportabile, dar deranjeaza, ma doare un genunchi, ma lasa dreptul si  si ma ia stangul.
Am vb cu prieteni care au facut sport si mi-au spus ca sariturile, alergatul in exces mai ales pe fondul lipsei de incalzire initiala sunt cauza acestor efecte.
Am inceput sa iau cartilaj de rechin si sa schimb programul in unul mai static si fara sarituri ori alergare in exces. Spuneti-mi va rog daca este bine ce fac, sau daca mai exista alte date de care ar trebui sa tin cont si pe care ar trebui sa le respect pe viitor, oentru a nu mai avea astfel de neplaceri.
Multumesc.
Data: 1 octombrie 2009

Buna ziua,
Durerile de genunchi aparute in cursul activitatilor sportive nu sunt ceva neobisnuit si pot avea mai multe cauze:
- unele legate de lipsa incalzirii sau de suprasolicitare - care necesita reevaluarea programului de antrenament;
- altele legate de o constitutie particulara a articulatiilor genunchilor - asa numitele dismorfisme - mici abateri de la normal, care in conditiile de efort sportiv creaza solicitari anormale pe diferite structuri, determinand durere;
- cauze legate de alte afectiuni - de exemplu reumatologice - care se manifesta pe fondul efortului sportiv.
Pentru mai multa siguranta, pe langa indicatiile prietenilor este buna si o evaluare medicala.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 28 septembrie 2009
627.Comentariu/Intrebare: Consultanta pe FORUM - gonartroza

Am 84 de ani, sunt pensionara de 25 de ani si de 4 ani am fost diagnosticata cu osteoporoza pentru care urmez tratament cu a... acest lucru ducand la o scadere de la 4 la 3 unitati a osteoporozei la nivelul coloanei si cu o usoara tendinta de crestere la nivelul soldului. Mentionez ca sunt slaba (am cca 45kg la o inaltime de 1,55m) si ca de 2 ani a inceput sa ma doara genunchiul drept care se inflameaza usor daca stau mult in picioare. Sunt o femeie energica si am grija singura de casa, dar acum durerile de la genunchi sunt din ce in ce mai mari si am tendinta sa solicit mai mult celalalt picior (gest reflex la durere). Am facut acum 6 luni fizioterapie, acupunctura dar durerile sunt mai mari si nu stiu ce trebuie sa fac? Va rog daca puteti sa-mi dati un remediu dat fiind varsta inaintata. Poate fi artroza o boala ereditara si cum se poate depista si preveni din timp?
Data: 1 octombrie 2009

Buna ziua,

Stimata Doamna,
M-am gandit ceva timp cum sa va raspund - pentru ca nu doresc sa fiu inteles gresit!
Nu sunt dintre cei care considera suferinta varstnicilor ca pe ceva normal sau neglijabil ... totusi .... o persoana activa la 84 ani, cu o greutate corporala buna, cu osteoporoza depistata la 80 ani (care evolueaza satisfacator sub tratament) si primele dureri de genunchi la 82 ani este ceva ce imi doresc in primul rand pentru mine!
Spun aceasta nu ca sa iau in ras suferinta Dvs., ci tocmai ca sa priviti cu optimism situatia!
(La foarte multe persoane primele semne de artroza (uzura articulara) apar in jurul varstei de 40 ani iar majoritatea femeilor incep "lupta" cu osteoporoza si obezitatea dupa 50 ani!)
Situatia trebuie privita cu optimism si pentru ca exista suficient de multe metode medicale care asociate, pot sa ajute - ma gandesc la infiltratiile cu substante viscoelastice, suplimentii alimentari si o noua cura de balneo-fizioterapie (in regiunea Dvs. exista destule clinici specializate).
Artroza are o componenta ereditara dar nu cred ca este cazul in situatia de fata!
Depistarea si prevenirea din timp a artrozei implica evaluari medicale periodice pentru depistarea factorilor de risc si recomandarea de masuri pentru inlaturarea acestora.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait



      
Data: 28 septembrie 2009
628.Comentariu/Intrebare: Edem fibrilar ligament talo-calcanean

Buna ziua!

Acum circa 9 luni am lovit extrem de puternic sacul de kickbox cu zona din fata a labei piciorului, partea superioara (de la circa 2-3cm inaintea bazei degetelor pana la varful acestora). Drept urmare, intreaga noapte m-au chinuit niste dureri insuportabile, desi am folosit gheata si BG verde. Am oprit activitatea sportiva. Dupa o perioada de circa 2-3 saptamani am reluat-o, dar am simtit din nou ca nu e in regula.

Am fost la medic, care mi-a recomandat repaus o luna, crema si pastile anti-inflamatorii. Ceea ce am facut.

Dupa aproape 9 luni, rastimp in care nu am mai facut sport, ma durea la orice miscare in care laba piciorului nu imi statea in unghi drept.

Am fost la RMN. Rezultatul: fisuri intraspongioase calaneene; edem fibrilar ligament talo-calcanean. Pe mine ma doare (si tot mai tare pe zi ce trece) undeva in partea din fata, la intersectia antepiciorului cu tibia. Simt presiune si mici intepaturi. La pasit simt o durere ceva mai pronuntata. Ce e de facut? Doctorul specialist de aici mi-a prescris clasica fizioterapie cu ultrasunete, electrosocuri si laser. Credeti ca e suficient? Nu ar trebui imobilizat piciorul o perioada de timp? Ce credeti ca ar putea fi?

Am nevoie de sfatul uni medic pasionat si dedicat, pentru cineva care are regim de sportiv, va rog!

Multumiri anticipate!
Data: 1 octombrie 2009

Buna ziua,
Prin internet este dificil de apreciat exact cauza problemelor Dvs.!
Rezultatul RMN arata niste leziuni (aparent recente) care in mod normal trebuiau sa se vindece in 9 luni!
Deci exista (aparent) o neconcordanta intre descrierea Dvs. si rezultatul examenului RMN.
Nu stiu daca fizioterapia este suficienta si nu stiu daca este necesara imobilizarea dar stiu ca in orasul Dvs. esista o clinica de medicina sportiva unde puteti solicita ajutor.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 29 septembrie 2009
629.Comentariu/Intrebare: 

Buna ziua.am o intrebare si va rog mult sa-mi spuneti ce se poate face pt. continuarea activitatii sportive a fiului meu. Acesta face sport de performanta de 6 ani -fotbal- La vizita medicala efectuata la pol .medicul oftalmolog nu-i acorda viza deoarece are ambioplie ,astigmatism.conform ordinului 350/12.04.2003 al ministerului sanatatii si familiei, se precizeaza ca autoritatea medicala conpetenta trebuie sa certifice daca conditia de vedere monooculara este de suficient timp (este din nastere) ca sa permita adaptarea si ca ca este normal campul vizual in acest ochi. Nu stiu daca s-au constatat aceste lucruri, cert este ca baiatul nu a fost accidentat niciodata, si-a dezvoltat in timp capacitatea de prevenire si evitare a accidentarii si este mare pacat sa intrerupa activitatea pt.ca a investit multa munca si pasiune in acest sport. Cel mai dureros este faptul ca pana acum nu s-a refuzat avizul in cei 6 ani. Nu tot el a jucat? MULTUMESC FOARTE MULT!
Data: 1 octombrie 2009

Buna ziua,
Stimata Doamna,
Ordinul Ministrului Sanatatii 350 din 2003 la care va referiti - este despre ... aprobarea listei afectiunilor medicale incompatibile cu calitatea de conducator de autovehicule si nu despre activitatea sportiva de performanta!
In mod evident datorita acestei probleme medicale, copilul Dvs. nu va putea face sport de performanta ci doar de placere!
Este posibil ca, pana acum, medicul sa fi considerat:
- ca activitatea sportiva (organizata) la copii si juniori este mai mult o pregatire pentru sportul de performanta si nu sport de performanta propriu-zis;
-  ca un refuz de avizare pentru o activitate foarte mult asemanatoare cu o joaca poate declansa un handicap psihologic greu de depasit la varste mici ...
Sunt sigur ca nu am cum sa va ofer o explicatie satisfacatoare.
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Data: 29 septembrie 2009
630.Comentariu/Intrebare: Intindere musculara

Buna ziua.
In urma cu 4 zile am mers cu colegii de serviciu la fotbal (mergem saptamanal). Am inceput sa joc dupa ce m-am incalzit, recunosc foarte putin. Dupa circa 50 minute de joc am facut o rasucire ( piciorele pe sol iar trunchiul l-am rasucit ) si am simtit o durere in partea stanga chiar in locul in care se termina coastele pe o suprafata de circa o palma. De atunci si pana azi cnd fac anumite miscari, cand tusesc, cand stranut simt in acel loc o durere intensa ce pare ca nu se amelioreaza deloc de la o zi la alta.
Va rog sa-mi spuneti ce as putea face sa ma pot recupera mai repede ca am mare nevoie de capacitatea fizica completa. Multumesc tare mult!
Data: 1 octombrie 2009

Buna ziua,
Durerea intensa in regiunea costala inferioara ca urmare a unei rasuciri (torsiuni)  - poate fi determinata (daca nu sunt tulburari de respiratie) de: o leziune musculara, o fractura costala sau o nevralgie intercostala.
O evaluare medicala este necesara pentru a stabili exact cauza, tratamentul (in principal antiinflamator si mirelaxant) si pozitia pe care trebuie s-o adoptati in pat pentru odihan (somn).
Imi pare rau dar in acest fel de situatii ... nu se poate mai repede de 10 - 14 zile!
Sanatate,
initiat si realizat de:
www.pansportmedical.ro - PanSport Medical - Medicina Sportiva
Copyright©Dr Gabriel Panait
      
Pagina precedenta   FORUM MedicinaSportiva.Ro  Intreaba-Comenteaza-Raspunde    Pagina urmatoare
  
 

 

Aceso Suport
Web Suport

www.medicinasportiva.ro
Online din
23 martie 2006
Google
www  www.medicinasportiva.ro
www.medicinasportiva.ro

Website Statistics
Copyright© MedicinaSportiva.Ro & Parteneri. Toate drepturile rezervate.