Procentul de grasime corporala – micul secret al unui look perfect!

introducere

Intotdeauna ne-a preocupat numarul de kilograme in plus sau in minus, dar cheia unui „look” agreabil nu il reprezinta acest aspect cantitativ (numarul de kilograme) ci calitatea adica compozitia corpului nostru. Probabil va intrebati de ce doua persoane de acelasi sex, aceeasi inaltime si greutate arata ca aspect, diferit.Tocmai din cauza acestei compozitii a corpului lor.


La acelasi numar de kilograme , una din aceste persoane poate avea un procent mai mare de tesut adipos( grasime corporala), cealalta persoana cu procent mai mic de tesut adipos dar mai mare de masa musculara. Cel care va arata mai bine va fi bineinteles ultimul dintre acestia.


Exista si cazuri de normostaturali si normoponderali (cu inaltime si greutate normale) dar cu procent scazut de masa musculara si exces de tesut adipos (peste 20 %) cu hipotonie musculara si procent crescut de lipide si colesterol.Acestia sunt asa-numitii „slabii grasi”.


Greutatea reprezinta suma unor elemente variabile dintre care: o parte relativ fixa care cuprinde greutatea scheletului, a sistemului nervos, a pielii si viscerelor si o parte care prezinta un caracter foarte variabil reprezentata de muschi, grasime si apa de infiltratie din tesuturi.


Dr Alin Nicolae Popescu - http://dralinpopescu.ro

Back ↑ top
Acest website utilizeaza cookies! Continuarea navigarii semnifica acceptul Dvs. Despre confidentialitate si informatii personale! [x] Accept